30 Μαΐ 2014

Αφήνει το "τιμόνι" της Excel Maritime ο Γαβριήλ Παναγιωτίδης

Τα funds που έχουν επενδύσει στη ναυτιλία αρχίζουν να παίρνουν τον έλεγχο της διοίκησης εταιρειών στις οποίες συμμετέχουν, προκειμένου να δώσουν μία άλλη δυναμική και να τις εντάξουν σε ένα ευρύτερο επιχειρηματικό πλαίσιο. Στη λογική αυτή, το διοικητικό συμβούλιο του αμερικανικού fund Oaktree αποφάσισε, σε  κλίμα συναίνεσης, την αποχώρηση  από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Excel Maritime του πρώην ιδιοκτήτης της  Γαβριήλ Παναγιωτίδη.


H  θέση δεν θα καλυφθεί και οι αρμοδιότητες που προκύπτουν από αυτή αναλαμβάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικονομικά στελέχη  Παύλος Κανελλόπουλος και ο έως τώρα  managing director o Κώστας Κουτσουμπέλης.
Η έδρα της εταιρείας θα μεταφερθεί στην Κηφισιά. Η Excel διαθέτει στόλο από 36 φορτηγά πλοία. Τον περασμένο Νοέμβριο η Excel Maritime Carriers είχε   έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές της  για να  μειώσει τα χρέη της κατά 620 εκατομμύρια δολάρια .

Τον περασμένο Ιανουάριο μετά από απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου που ασχολείται με τις πτωχεύσεις το ποσοστό του Γαβριήλ Παναγιωτίδη μειώθηκε από το 55% στο 8,7%.
Η ιστορία της Εxcel Maritime, ξεκινάει από τον Φεβρουάριο του 1989, όταν η εταιρεία ήταν εισηγμένη στο NASDAQ με την ονομασία B&Η Maritime Carriers. Τον Οκτώβριο του 1997 η εταιρεία  εξαγοράστηκε ως «όχημα» για να αρχίσει  τη λειτουργία της λίγους μήνες αργότερα, τον Μάϊο του 1998 με το όνομα Excel Maritime. Το 2005 η Excel «μετακόμισε» στο NYSE αντλώντας 168,5 εκατ.δολ.
Κατά τα έτη 2004-2008 κατάφερε να τριπλασιάσει τον στόλο της αγοράζοντας πλοία, κυρίως μεταχειρισμένα. Το 2008 κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα, ανακοινώνοντας την εξαγορά της Quintana Maritime, μίας εταιρείας  εισηγμένης στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.