21 Φεβ 2018

Nord LB: Ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός πούλησε 200 πλοία σε Έλληνες εφοπλιστές


Σε χρονική περίοδο κατά την οποία η ναυτιλιακή χρηματοδότηση είναι πιο σφιχτή,  η γερμανική τράπεζα Nord/LB παρουσίασε τη νέα επιχειρηματική της γραμμή στους εκπροσώπους της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίες. Πιο συγκεκριμένα, δέκα υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας από το Αμβούργο και το Αννόβερο καλωσόρισαν τους πελάτες τους, σε κεντρικό ξενοδοχείο  της Αθήνας  και συζήτησαν για τις ανάγκες τους, ανταλλάσσοντας ιδέες  για τις προοπτικές της αγοράς.

Η NORD/LB έχει αναπτύξει τα ναυτιλιακό της χαρτοφυλάκιο   ως ένα στρατηγικό κομμάτι της δραστηριότητάς της εδώ και 45 χρόνια. Μέσα από την μακρά ενασχόλησή της με τη ναυτιλιακή αγορά και την πορεία των ναυτιλιακών κύκλων, η τράπεζα έχει καταφέρει να αναπτυχθεί σε έναν από τους κορυφαίους χρηματοδότες του κλάδου παγκοσμίων. Σήμερα, η NORD/LB είναι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα έκδοσης εθνικών και διεθνών ομολόγων. 
Τον περασμένο Σεπτέμβριο συγχωνεύθηκαν  η  Nord/LB με την  Bremer Landesbank, έ γεγονός που αποτελεί ορόσημο για την ιστορία και των δύο τραπεζών οι οποίες έχουν δεσμευτεί για την ενασχόλησή τους στον κλάδο με την επέκτασή τους στο νέο επιχειρηματικό σχέδιο με την ονομασία “Nord/LB Maritime Industries”.

 Η Claudia Herrmann, Nord/LB Head of Origination,  ευχαρίστησε τους καλεσμένους για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην τράπεζα με την 20ετή παρουσία στην ελληνική ναυτιλία υπογραμμίζοντας:  «Όπως οι Έλληνες πελάτες μας έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των δύο τραπεζών έτσι κι εμείς θα συνεχίσουμε να τους στηρίζουμε στο μέλλον.»

 Ο Dr Christian Peters, Head of Ship Asset Trading  εξήγησε τη στρατηγική μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων  και ενημέρωσε  για την πώληση 200 πλοίων που έχουν ήδη ολοκληρωθεί προς Έλληνες εφοπλιστές.


Ο Tobias Zehnter, Global Head of Maritime Industries (ΦΩΤΟ) ανέλυσε τη νέα δανειακή πολιτική της τράπεζας όσον αφορά τη ναυτιλία και τον κλάδο των μεταφορών. Τόνισε δε  ότι η τράπεζα Nord LB είναι η μεγαλύτερη εμπορική δανείστρια τράπεζα της Γερμανίας η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τις συμπληγάδες του παρελθόντος. «Το κομμάτι των μη εξυπηρετούμενων δανείων το χειρίζεται ένα νέο τμήμα το επονομαζόμενο «shipping portfolio optimization» αφήνοντας χώρο σε εμάς για νέες χρηματοδοτήσεις θέτοντας ως στόχο για φέτος τα  δύο  δισ. σε νέα ναυτιλιακά προγράμματα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσίαση της Helga NethingGlobal Head of Corporate Sales για δύο νέα προϊόντα της τράπεζας που αφορούν τη διαχείριση επιτοκίων και νομισμάτων προκάλεσε σειρά ερωτήσεων.
Η εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε σε συνεργασία με την εταιρία XRTC-Business Consultants Ltd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.