27 Φεβ 2018

Πειραιάς - Σκόπια: Μείωση 20% στο κόστος μεταφοράς προανήγγειλε ο Μαυραγάνης

Τη μείωση του κόστους και του χρόνου μεταφορών από το λιμάνι του Πειραιά προς τα Βαλκάνια, με την ολοκλήρωση των σιδηροδρομικών παρεμβάσεων προανήγγειλε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Μιλώντας σήμερα σε ειδική εκδήλωση για τα εγκαίνια της προβλήτας ΙΙΙ και την έλευση του giga container «Cosco Shipping Taurus» τόνισε ότι «η προσπάθεια του ΟΛΠ και της Cosco θα ολοκληρωθεί με μεγαλύτερη επιτυχία όταν φέρουμε το κατάλληλο αποτέλεσμα στις σιδηροδρομικές μεταφορές. Εντός του 2018 θα ολοκληρωθούν οι κύριες παρεμβάσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο Τιθορέας-Δομοκού και Θεσσαλονίκης-Ειδομένης. Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων αυτών θα μειωθεί κατά 20% το κόστος μεταφορών και κατά 3 ώρες ο χρόνος μετάβασης εμπορευμάτων από το Πειραιά στα σύνορα με τα Σκόπια».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι την επόμενη Τετάρτη, η Ελλάδα αποκτά μετά από οργανωμένες προσπάθειες τον τίτλο του δόκιμου μέλους του οργανισμού TRACECA (Transport Corridor Europe - Caucasus- Asia) για την προώθηση του εμπορίου της Ευρασίας στην Ε.Ε. Μέλη αυτού του οργανισμού είναι το Ιράν, η Αρμενία, η Γεωργία, η Τουρκία, η Ουκρανία, η Ρωσία, η Βουλγαρία η Ρουμανία και άλλες χώρες, αλλά η Ελλάδα, όπως είπε, απουσίαζε από αυτόν τον πολύ κρίσιμο τομέα, μέσω του οποίου θα παίξει ρόλο διεθνώς ως διαμετακομιστικός κόμβος.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.