12 Φεβ 2018

Σύσκεψη για τα προβλήματα του λιμανιού και των δρομολογίων στη Σαντορίνη




Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη, έθεσαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Δήμαρχος του Νησιού Αναστάσιος Νικόλαος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, και οι πρόεδροι των τοπικών παραγωγικών φορέων.


Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε  το ζήτημα της νέας ζημιάς που υπέστη από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε, μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.

Εξετάστηκε η πορεία του έργου της πλήρους ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού που έχει αποφασιστεί από πέρυσι. Επίσης  τέθηκαν  τα ζητήματα:
- του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι
-η ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες,
- το θέμα της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται στο νησί. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κκ Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.