16 Φεβ 2018

Δρ Ι. Κούστας: Εντοπίστηκαν ναρκωτικά σε πλοίο του από το πλήρωμα






 Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ουσιών σε πλαστικές σακούλες βρέθηκαν σε πλοίο της εταιρείας DANAOS SHIPPING Co Ltd του δρ Ιωάννη Κούστα έπειτα από έρευνα που έκανε το πλήρωμά του. 

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα η ποσότητα ναρκωτικών υπολογίζεται στα 300 κιλά, όμως η εταιρεία δεν μπορεί να το επιβεβαιώσει και όπως επισήμανε στο newmoney.gr το πλήρωμα παρέδωσε ο,τι βρήκε στις Αρχές.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ελληνικών συμφερόντων εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά ναυτιλιακή εταιρεία χθες, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, το πρωί, στο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων DIMITRIS C βρέθηκε η ύποπτη ουσία, όπως χαρακτηρίζεται.
Το πλοίο, χωρητικότητας 3.430 TEU και με σημαία Μάλτας, βρισκόταν στις προσβάσεις του λιμανιού της Γένοβας στα διεθνή ύδατα αναμένοντας τις οδηγίες των ιταλικών Αρχών.
Το ύποπτο εμπόρευμα, το οποίο βρέθηκε κρυμμένο σε δυσπρόσιτο σημείο του καταστρώματος, ανακαλύφθηκε μετά από διεξοδικό έλεγχο που γίνεται από το πλήρωμα, σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρείας, πριν τον κατάπλου και μετά τον απόπλου σε λιμάνια που έχουν αυξημένες πιθανότητες διακίνησης ουσιών.
Το γεγονός αναφέρθηκε αμέσως από τον Πλοίαρχο στην εταιρεία και στις Αρχές, σύμφωνα και πάλι με την πάγια πολιτική της Danaos.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ναυτιλιακής εταιρείας «επισημαίνεται ότι στα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, το περιεχόμενο των εμπορευματοκιβωτίων δεν είναι γνωστό ούτε στο πλοίο, ούτε στην εταιρεία διαχείρισης αυτού (εκτός από τις περιπτώσεις "επικίνδυνων αγαθών", δηλαδή εύφλεκτων, χημικών, εκρηκτικών και του περιεχομένου των container - ψυγείων). Επίσης η φορτοεκφόρτωση δεν διενεργείται από το πλήρωμα, αλλά από τρίτους, φορτοεκφορτωτές (stevedores), οι οποίοι δεν αποτελούν αρμοδιότητα του πλοίου». Το πλοίο βρίσκεται ήδη στον λιμένα της Γένοβας υπό τον έλεγχο των Ιταλικών Αρχών.

Πριν από  πέντε περίπου μήνες, στα μέσα Σεπτεμβρίου του 2017  είχε εντοπιστεί  στο ίδιο πλοίο το  «Dimitris C», ποσότητα ναρκωτικών μετά από έρευνα του πληρώματος.
Ήταν ελλιμενισμένο στο λιμάνι Ilo του Περού. Τα ναρκωτικά που τα ανακάλυψε το πλήρωμα του πλοίου και τα παρέδωσε στις τοπικές αρχές.

Στην ανακοίνωσή της, η Danaos Shipping τόνιζε τότε  ότι ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος, ωστόσο το πλήρωμα βρέθηκε αθώο και το πλοίο απέπλευσε στις 3 το μεσημέρι της 17ης Σεπτεμβρίου. 


ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.