15 Φεβ 2018

Νικ. Τσάκος: Η ΤΕΝ εξασφάλισε $1,4 δισ. από ναυλώσεις πλοίων της

Την επέκταση των ναυλοσυμφώνων για επτά δεξαμενόπλοια τύπου panamax ανακοίνωσε η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία ΤΕΝ, συμφερόντων του Νίκου Π.Τσάκου. Ο μέσος όρος διάρκειας των ναυλοσυμφώνων είναι 24 μήνες. Τα ελάχιστα έσοδα που αναμένονται από τις συγκεκριμένες ναυλώσεις θα ξεπεράσουν τα 70 εκατομμύρια δολάρια.


Ήδη είναι ναυλωμένος ο στόλος της ΤΕΝ σε ποσοστό 78%, με μέσο όρο διάρκειας των ναυλοσυμφώνων τα 2,6 χρόνια και αναμενόμενα έσοδα 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

"Τα ναυλοσύμφωνα αυτά αυτοί, όσον αφορά τη διάρκεια, την ασφάλεια, την ευελιξία και την ποιότητα, ενισχύουν την εικόνα  της επιχείρησής μας, ενισχύουν περαιτέρω την ικανότητα δημιουργίας ταμειακών ροών από τη λειτουργία  στόλου μας, ενισχύουν τον ισολογισμό μας και προσφέρουν προοπτική  κερδών και  μερισμάτων» δήλωσε ο  Γιώργος Σαρόγλου Chief Operating Officer της ΤΕΝ για την επέκταση των επτά ναυλοσυμφώνων.

Ο στόλος της ΤΕΝ αποτελείται από 65 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,2 εκατομμυρίων τόνων.
Από αυτά τα 63 είναι δεξαμενόπλοια και δύο υγραεριοφόρα. 

«Με την επέκταση του στόλου κατά 30%  τους τελευταίους 18 μήνες και σήμερα όλα τα πλοία με πλήρη λειτουργικότητα , η ΤΕΝ έχει τοποθετηθεί στην αγορά στρατηγικά  ώστε να αποκτήσει  πλεονέκτημα σε ένα αναπτυσσόμενο περιβάλλον εξασφαλίζοντας τη συνέχιση της κερδοφορίας» επεσήμανε ο Γιώργος Σαρόγλου.

Μέσα στο 2017 η ΤΕΝ ολοκλήρωσε με επιτυχία ολοκλήρωσε το μεγάλο ναυπηγικό πρόγραμμα που προέβλεπε την ναυπήγηση 15 πλοίων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.