6 Φεβ 2018

  Δραματικές αλλαγές για τους νηογνώμονες στην Ελλάδα









Τη δραματική αλλαγή του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο καλούνται να λειτουργήσουν οι νηογνώμονες στην Ελλάδα επεσήμανε ο Άρης Αρβανιτάκης Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του «Φοίνιξ Νηογνώμονας».
Στη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που πραγματοποιήθηκε, χθες Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου,  στο πλοίο-μουσείο Hellas Liberty, παρουσίασε του ΥΝΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλή,  του βουλευτή της ΝΔ πρώην προέδρου της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη και εκπροσώπων της ναυτιλιακής βιομηχανίας ο Άρης Αρβανιτάκης επεσήμανε:


¨Είμαστε μάρτυρες και συνοδοιπόροι σε μία μοναδική, για τα ελληνικά δεδομένα, συγκυρία. Η συγκυρία αυτή, που όμοια της δεν έχει συμβεί ποτέ και αφορά τα πλοία εθνικής νομοθεσίας, χαρακτηρίζεται από δύο σημαντικά γεγονότα:
 - Το 1ο είναι η μεταφορά αρμοδιοτήτων από τον ΚΕΠ και τα ΤΚΕΠ στους Νηογνώμονες  και
-το 2ο η  διακοπή της λειτουργίας του άλλοτε κραταιού Ελληνικού Νηογνώμονα που, όπως φαίνεται δεν θα μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει τα σκάφη που επιθεωρούσε και εξέδιδε πιστοποιητικά  αξιοπλοΐας. Συνεπώς οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να επιλέξουν άλλον φορέα ελέγχου για την πιστοποίηση τους» και προσέθεσε:

«Όσον αφορά το 1ο, πιστεύουμε ότι συνιστά μια ιδιαίτερα σημαντική μεταρρύθμιση που ήταν απαραίτητη, εναρμονίζει το σύστημα επιθεώρησης πλοίων με την πρακτική που ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και θα συμβάλλει στην εξυγίανση, τον εκσυγχρονισμό και τελικά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών επιθεώρησης των ελεγχομένων πλοίων. Γεγονός που σημαίνει ασφαλέστερα πλοία προς όφελος επιβατών, ναυτικών και πλοιοκτητών και μικρότερο κίνδυνο για το περιβάλλον. 

Όσον αφορά το 2ο, είναι ιδιαίτερα λυπηρό το γεγονός της διακοπής λειτουργιάς του Ελληνικού Νηογνώμονα έναν αιώνα μετά την ίδρυση του. Είναι γνωστό οτι οι συνάδελφοι μας εκεί έχουν υποστεί παρατεταμένη οικονομική δυσπραγία και έχουν βιώσει αβεβαιότητα και ανασφάλεια. Δεν γνωρίζουμε ποιοι λόγοι οδήγησαν τους μέτοχους του ΕΝ στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. 
Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι από την πλευρά μας, διαβλέποντας τις πιθανές εξελίξεις πολλούς μήνες πριν,  φροντίσαμε να αναπτύξουμε ακόμη περισσότερο το δίκτυο μας και να εμπλουτίσουμε το έμψυχο δυναμικό του κεντρικού μας γραφείου  μας, με εξαίρετα στελέχη που προέρχονται από τον Ελληνικό Νηογνώμονα και αναζητούσαν διέξοδο στο δικό τους αδιέξοδο. 
Έτσι λοιπόν οι πλοιοκτήτες που μέχρι τώρα είχαν τα σκάφη τους στον Ελληνικό Νηογνώμονα  μπορούν να επιλέξουν τον Φοίνικα απολαμβάνοντας υψηλό επίπεδο
υπηρεσιών σε πανελλαδική εμβέλεια». 

 ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.