12 Φεβ 2018

Κ.Αναστασιάδης: Τα 27,2 εκατ. επιβάτες θα φθάσει η κρουαζιέρα το 2018







Σε συνεχή ανάπτυξη βρίσκεται ο κλάδος της κρουαζιέρας παγκοσμίως. Για το 2018 οι εκτιμήσεις , βάσει και των προκρατήσεων που έχουν γίνει,  θέλουν τους τουρίστες που θα επιλέξουν τον συγκεκριμένο τρόπο διακοπών να φθάνουν  τα 27,2 εκατομμύρια.

Αυτό επεσήμανε ο  Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και πρόεδρος για την Ευρώπη της Διεθνούς Ένωσης Κρoυαζιέρας  (CLIA Europe) μιλώντας στη διάρκεια δείπνου που παρέθεσε η Ένωση στο Λονδίνο στο οποίο παρέστησαν 200 μέλη της.


Αρχικά επικαλέστηκε τα στοιχεία  του  World Travel & Tourism Council σύμφωνα με τα οποία ο τουρισμός συνεισφέρει  τα περισσότερα στο Ακαθάριστο Προϊόν της παγκόσμιας οικονομίας με 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπων  να επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους στο εξωτερικό κάθε χρόνο.
«Με τις προοπτικές της κρουαζιέρας να  δείχνουν ότι θα φθάσουμε τα 27,2 εκατομμύρια επιβάτες  αυτή τη χρονιά, έχουμε ακόμη μακρύ δρόμο να διανύσουμε. Η διαδρομή θα είναι συναρπαστική αφού υπάρχει μόνο μία κατεύθυνση προς την οποία μπορούμε να πάμε. Προς τα πάνω» εξήγησε ο Κυριάκος Αναστασιάδης και προσέθεσε: «Με την ανάπτυξη έρχεται και η υπευθυνότητα». Ξεχώρισε δύο τομείς όπου πρέπει οι προσπάθειες να είναι συνεχείς.  Τη βιωσιμότητα και τη μείωση της εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα.
Τόνισε ότι έως το 2030 οι τουρίστες που επιλέγουν το εξωτερικό θα διακοπές θα φθάσουν το 1,8 δισεκατομμύριο ενώ εκείνοι της κρουαζιέρας τα 50 εκατομμύρια.
«Βάσει των στοιχείων η δική μας βιομηχανία θα καλύπτει ένα μικρό ποσοστό όμως έχουμε 12 χρόνια μπροστά μας να το διαχειριστούμε» επεσήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.