22 Φεβ 2018

Αγγ. Φράγκου: «Αρχίζουμε να απολαμβάνουμε μία πιο υγιή ναυλαγορά»

Ικανοποίηση προκάλεσαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά του ΝΥSΕ, Navios Maritime Holdings Inc., συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου που είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος.

«Είμαι ικανοποιημένη  από τα αποτελέσματα  τόσο ολόκληρης της χρονιάς όσο και του δ΄ τριμήνου του2017. Είχαμε έσοδα 463 εκατομμύρια δολάρια και προσαρμοσμένο EBITDA 126,8 εκατομμύρια. Για το δ’ τρίμηνο  τα ποσά ήταν 128,5 εκ. και 46,7 αντιστοίχως.  Η ναυλαγορά  για τα φορτηγά πλοία  βελτιώθηκε και το δ’ τρίμηνο αρχίσαμε να απολαμβάνουμε τις επιπτώσεις μίας πιο υγιούς ναυλαγοράς» τόνισε η Χιώτισσα πλοιοκτήτρια και προσέθεσε:

«Επεκτείναμε την χωρητικότητα του στόλου μας και δημιουργήσαμε. Τους τελευταίους εννέα μήνες προσθέσαμε εννέα μικρής ηλικίας πλοία  στο στόλο και πουλήσαμε  δύο παλαιότερα. Βελτιώσαμε τον μέσο όριο ηλικάις τυ στόλου μας κατά΄11%. Η πολιτική μας στα ναυλώσεις έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε καλυμμένο το 73% από τις 22.684 λειτουργικές ημέρες του στόλου μας  για το 2018».   

Η Navios Holdings διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται από 72 πλοία συνολικής χωρητικότητας 7,3 εκατομμυρίων τόνων dw. Tα 39 είναι ιδιόκτητα και τα 33 υπό διαχείριση. Από αυτά  21 είναι  Capesize, 31 Panamax, 18 Ultra Handymax  και δύο  Handysize  με μέσο όρο ηλικίας τα 7,7 έτη.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.