3 Φεβ 2018

Τα λιμάνια της Κεφαλονιάς επισκέφθηκε ο Γ. Γ. του ΥΝΑ, Χρήστος Λαμπρίδης







Το νησί της Κεφαλονιάς επισκέφτηκε την Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Λαμπρίδης, μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κεφαλληνίας – Ιθάκης κ. Αλέξη Μοσχονά, προκειμένου να συζητηθούν θέματα που αφορούν τα λιμάνια του νησιού και την εν γένει λειτουργία του Φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων.



Το απόγευμα, ο κ. Λαμπρίδης πραγματοποίησε εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Κεφαλληνίας, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, την Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κα Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Αλέξανδρο Μοσχονά, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Ευάγγελο Κεκάτο, τη Λιμενάρχη Κεφαλληνίας Πλωτάρχη Λ.Σ. Κολοβού Παναγιώτα και τον Διοικητή της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων Πλοίαρχο Λ.Σ. Βασιλόπουλο Ιωάννη.

 Στο πλαίσιο της συνάντησης πραγματοποιήθηκε εποικοδομητική συζήτηση αναφορικά με τα θέματα που αφορούν τα λιμάνια του νησιού, τις δυνατότητές τους και τις προοπτικές ανάπτυξής τους. Εν συνεχεία, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς ευχαρίστησε τον κ. Λαμπρίδη για την ουσιαστική συνεργασία που υπάρχει μεταξύ του Δήμου και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Χθες,  Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018, ο Γενικός Γραμματέας συνοδευόμενος από την Λιμενάρχη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και την βουλευτή, επισκέφτηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ιονίων Νήσων όπου, συναντήθηκε με το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Σχολής καθώς και με τους σπουδαστές. Ο κ. Λαμπρίδης απευθυνόμενος στους σπουδαστές μεταξύ άλλων είπε:

«Η ελληνική ναυτιλία είναι πρώτη στο κόσμο χάρη στους Έλληνες ναυτικούς. Είναι ένας κλάδος που συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομία της Χώρας μας και εσείς αποτελείτε μέρος της συνεισφοράς αυτής. Επιλέγοντας να σπουδάσετε σε μία Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού κάνετε μια καλή επιλογή, επιλογή που θα ωφελήσει πρώτα εσάς, αλλά και την πατρίδα μας να διατηρήσει την πρωτιά στη ναυτιλία. Από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις υπήρξε προσπάθεια απαξίωσης της δημόσιας ναυτικής εκπαίδευσης, ωστόσο η παρούσα Κυβέρνηση πιστεύει στη δημόσια δωρεάν ναυτική εκπαίδευση, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους νέους της Χώρας μας που επιλέγουν το επάγγελμα του ναυτικο,ύ να σπουδάζουν χωρίς κόστος. Για το λόγο αυτό έγιναν προσπάθειες από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την χορήγηση επιδόματος σίτισης εξακοσίων ευρώ σε σπουδαστές των Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού και έγινε αύξηση των οργανικών θέσεων του εκπαιδευτικού προσωπικού προκειμένου να μπορούν να γίνουν νέες προσλήψεις.»


Ο κ. Λαμπρίδης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και την κα Θεοπεφτάτου, επισκέφτηκαν το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας όπου τους υποδέχτηκε η Λιμενάρχης Κεφαλληνίας Πλωτάρχης Λ.Σ. Κολοβού Παναγιώτα και το προσωπικό του Λιμεναρχείου. Συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας και ο κ. Λαμπρίδης ενημερώθηκε για τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

Εν συνεχεία ο Γενικός Γραμματέας με την Λιμενάρχη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, την βουλευτή και την νομική του σύμβουλο Ελένη Ευαγγελοπούλου, μετέβησαν στην Περιφέρεια, όπου είχαν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Δρακουλόγκωνα Παναγή. Συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Ναυτιλίας που αφορούν την Περιφέρεια καθώς και όλες τις τροποποιήσεις που επιφέρει ο νόμος 4504/2017.

Τέλος, μετέβησαν στο Δήμο Κεφαλληνίας όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Αλέξανδρο Παρίση, τον Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών κ Καλογερόπουλο Θεόδωρο, τον Σύμβουλο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Ρουχωτά Ελευθέριο και τον Σύμβουλο του Δημάρχου κ Μεσσάρη Δημήτρη. Στην συνάντηση ετέθησαν τα προβλήματα λιμένων εποπτείας του Δήμου και όλα τα θέματα που απασχολούν το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, τα οποία διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες για την επίλυσή τους, Υπηρεσίες του Υπουργείου. Επίσης συζητήθηκαν οι αλλαγές που επιφέρει ο νόμος 4504 /2017 καθώς επίσης και οι δυνατότητες που δίνουν οι διατάξεις του νέου νόμου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας Ιθάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.