19 Φεβ 2014

Την αναδιάρθρωση δανείων πέτυχε η Seanergy Maritime του Β.Ρέστη








Την επιτυχή ολοκλήρωση του Σχεδίου Χρηματοοικονομικής Αναδιάρθρωσής της και τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης  των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του NASDAQ  ανακοίνωσε η  Seanergy Maritime Holdings Corp.  μέσω συμφωνίας με την τελευταία πιστώτρια τράπεζα της για την πώληση τεσσάρων πλοίων και οριστική ρύθμιση του εναπομείναντος τραπεζικού δανεισμού.
Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί  μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2014.
Μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, ο εναπομείνας δανεισμός καθώς και οι δεδουλευμένοι τόκοι, ύψους περίπου 145 εκατομμυρίων δολαρίων θα απαλειφθούν, όπως επίσης και οι  εγγυήσεις.
Μετά την υλοποίηση της συναλλαγής, το σύνολο των τραπεζικών υποχρεώσεων της Εταιρίας θα έχει εξαλειφθεί πλήρως.
Η  Seanergy Maritime Holdings Corp ανακοίνωσε   επίσης ότι η αρμόδια επιτροπή του NASDAQ έχει εγκρίνει τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης των μετοχών της μέχρι την 28η Απριλίου 2014, όπου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η επανάκτηση των κριτηρίων διαπραγμάτευσης.
Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, δήλωσε: «Είμαστε στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε δύο σημαντικές εταιρικές εξελίξεις:
Πρώτον, μετά από μία μακρά και ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία, ολοκληρώσαμε τη χρηματοοικονομική αναδιάρθρωση της εταιρίας. Από την αρχή του 2012 και παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, αναμορφώσαμε πλήρως τον ισολογισμό μας, εξαλείφοντας χρέος ύψους 346 εκατομμυρίων δολαρίων και ενισχύοντας σημαντικά την κεφαλαιακή μας θέση. Η Εταιρία θα έχει πλέον τη δυνατότητα να αντλήσει κεφάλαια από τις διεθνείς χρηματαγορές και να εκμεταλλευτεί τις υπάρχουσες ευκαιρίες, επενδύοντας σε αγορές πλοίων, οι οποίες αναμένουμε να δημιουργήσουν σημαντική αξία στους μετόχους μας» και προσέθεσε:

«Επίσης, εγκρίθηκε από το NASDAQ η συνέχιση της διαπραγμάτευσης των μετοχών μας μέχρι την 28η Απριλίου 2014 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι σχετικές συναλλαγές αποκατάστασης των κριτηρίων συνεχούς διαπραγμάτευσης. Μέχρι τότε, αναμένουμε να έχουμε επανακτήσει πλήρως τα σχετικά κριτήρια και να είμαστε σε πλεονεκτική θέση προκειμένου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα ανάπτυξής μας, ως εισηγμένη Εταιρία στο NASDAQ που αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χρηματαγορές διεθνώς».



Η Seanergy Maritime Holdings Corp. είναι ναυτιλιακή εταιρία με έδρα τα Marshall Islands και με κεντρικά γραφεία στην Αθήνα, Ελλάδα. Η εταιρία ασχολείται με την ιδιοκτησία και διαχείριση πλοίων ξηρού φορτίου.

Ο  στόλος της  αποτελείται από τέσσερα πλοία ξηρού φορτίου, δύο Panamax και δύο Supramax, με συνολική μεταφορική ικανότητα περίπου 255.109 dwt και μέσω όρο ηλικiας του στόλου τα 12,6 έτη.

Οι μετοχές της Εταιρίας διαπραγματεύονται στο NASDAQ Capital Market με το σύμβολο ''SHIP''.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.