18 Φεβ 2014

Propeller Club: " Υπάρχουμε για να προσφέρουμε"





Με μεγάλη επισημότητα και ιδιαίτερη χαρά από όλους τους παρευρισκομένους πραγματοποιήθηκε η εορτή της κοπής της Βασιλόπιττας του International PROPELLER CLUB of the United States (Port of Piraeus) την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, 2014 στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο Κος. Αθανάσιος Χριστόπουλος, Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας εκπροσωπώντας τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κου Μιλτιάδη  Βαρβιτσιώτη,
Ο Οικονομικός Σύμβουλος  της Αμερικανικής Πρεσβείας David Lippeatt που εκπροσώπησε τον Πρεσβη κο. David D. Pearce.
Μεταξύ άλλων επισήμων προσκαλεσμένων ξεχώρισαν οι παρουσίες του Δημάρχου Πειραιά Κου. Βασιλείου Μιχαλολιάκου, του Κου. Ευθύμιου Μητρόπουλου, πρώην ΓΓ του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας και Προέδρου Ιδρύματος ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ,  του Ευρωβουλευτού και Προέδρου της αντίστοιχης επιτροπής Μεταφορών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κου Γιώργου Κουμουτσάκου , του Κου. Γεωργίου Βλάχου, Προέδρου Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, του Κου. Αθανάσιου Αθανασόπουλου, Αντιναυάρχου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, του Κου. Γιάννη Κρητικού, Συμβούλου Υπουργείου Ναυτιλίας. Επίσης παραβρέθηκε ο Πρόεδρος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος κος
David Horner κι εκπρόσωποι της Ναυτιλιακής και Επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας.



Σχεδόν σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club, παρόντος του Κου. Απόστολου Δούκα, Περιφερειακού Αντιπροέδρου Propeller Club Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής, υποδέχτηκαν τους εκλεκτούς φίλους και καλεσμένους, ενώ ιδιαίτερο συναισθηματικό τόνο έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία των παλαιοτέρων μελών όπως των κκ Γεωργίου Μπέση, Σάββα Καλαφατίδη, Δημητρίου Ζορμπαλά, Γεωργίου Ενεπεκίδη κα. 


Ο Πρόεδρος του Propeller Club κος Γιώργος Ξηραδάκης στον σύντομο καθιερωμένο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο του Propeller Club που έχει δύο κύριους άξονες. Τον άξονα της προσφοράς προς την κοινωνία που αντικατοπτρίζεται με τις επιβραβεύσεις των αρίστων οι οποίοι αποτελούν πρότυπα για τους υπολοίπους,  αλλά και των οικονομικά ασθενέστερων, και τον Δεύτερο άξονα αυτόν της  "δυνατότητας των μελών του Propeller Club να έρχονται σε επαφή με πραγματικούς φίλους σε όλη την οικουμένη, φίλους που ασπάζονται και σέβονται τα αληθινά ιδεώδη της αλληλοεκτίμησης, της τιμιότητας και της ισονομίας, χαρακτηριστικά που είναι κοινά των δύο πολιτισμών, τόσο του Αμερικανικού όσο και του Ελληνικού". Ο κ. Ξηραδάκης έθεσε το στίγμα του Propeller Club τονίζοντας ότι στις δύσκολες ώρες που περνά ο τόπος "εμείς υπάρχουμε για να προσφέρουμε" στην Ναυτική Ναυτιλιακή κοινωνία. Το Propeller Club (σημείωσε ο Πρόεδρος του) προσφέρει ένα διαφανέστατο και αξιοκρατικό κέντρο προσφοράς προς την κοινωνία και κάλεσε τα στελέχη της  ναυτιλιακής και επιχειρηματικής κοινωνίας να εγγραφούν ως νέα μέλη και να απολαύσουν την χαρά του να μοιράζονται και την χαρά της σύσφιξης των ανθρωπίνων σχέσεων σε όλη την οικουμένη που όλοι έχουν ανάγκη.

Στην λαμπρή εκδήλωση την οποία συντόνισε η Γενική Γραμματέας του Propeller Club, κα Γιάννα Παυλοπούλου, τιμήθηκε για την ιδιαίτερη προσφορά του ο πρώην Πρόεδρος του αφιλοκερδούς σωματείου Propeller Club κος. Αντώνιος Στάμος Φαράκλας.  Στον κ.  Φαράκλα απονεμήθηκε από το Σύνολο του ΔΣ η ειδική τιμητική πλακέτα για την διαχρονική προσφορά του στο Club και κυρίως για την ομολογουμένως επιτυχημένη θητεία του ως Πρόεδρος την περίοδο 2011-2013.

Στην συνέχεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν χορηγίες και υποτροφίες ως εξής:

·         Η Ετήσια Φιλανθρωπική Χορηγία του Propeller Club προς την ΕΛΕΠΑΠ συνεχίζοντας την οικονομική υιοθεσία ενός συγκεκριμένου παιδιού που τώρα πια παρακολουθεί το Ειδικό σχολείο του σωματείου. Την χορηγία παρέλαβε η Πρόεδρος του ΕΛΕΠΑΠ  Κα. Μαριάννα Μόσχου από τους Κο. Χριστόπουλο και  David Lipeatt, τον Πρόεδρο και την Γενική Γραμματεα του Propeller Club. Η κα Μόσχου ευχαρίστησε το Club για την συνεχιζόμενη στήριξη προς το δύσκολο έργο της ΕΛΕΠΑΠ και ευχήθηκε να υπάρχει συνέχεια αλλά και να αποτελεί παράδειγμα και για άλλους παρόμοιους οργανισμούς.
·         Η υποτροφία ‘ΜΑΡΙΑ Π. ΤΣΑΚΟΣ’ του Propeller Club προς τον αριστούχο μαθητή Εμμανουήλ Καραμούζο απο το Λιβάνειο Λύκειο Καρδαμύλλων, Χίου. Την Υποτροφία παρέδωσε ο κος Ευθύμιος  Μητρόπουλος, Πρόεδρος του εν Χίου εγκατεστημένου διεθνούς Ιδρύματος Μαρία Π. Τσάκος. Ο κος Μητρόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του χαρακτήρισε ευεργετική την σχέση του Ιδρύματος "Μαρια Π. Τσάκου" με το Propeller Club και τόνισε την ανάγκη συνέχισης των κοινών κοινωφελών στόχων των δύο μερών που σκοπό έχουν την ανακούφιση αλλά και την ανάπτυξη της Ελληνικής κοινωνίας.
·         Η υποτροφία ‘ΣΕΒΑΣΜΙΑ ΡΕΓΚΟΥ’ του Propeller Club προς την αριστούχο απόφοιτο Πελαγία Τζομπανάκη του Ναυτιλιακού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιά. Το Βραβείο παρέδωσε ο κος. Κωνσταντίνος Ρέγκος ο οποίος και το χρηματοδοτεί εις μνήμην της μητέρας του Σεβασμίας Ρέγκου. Τον κο Ρέγκο συνόδευσαν κατά την απονομή ο Δήμαρχος Πειραιά κος Βασίλειος Μιχαλολιάκος ο οποίος συνεχάρη τον χορηγό και το Club τονίζοντας ότι: τέτοιου είδους κινήσεις προσφοράς είναι απολύτως αναγκαίες για την πατρίδα μας, ειδικά αυτό το διάστημα. Ο κος Μιχαλολιάκος επικοινώνησε  την ιδιαίτερη χαρά του που ένα από τα μακροβιότερα σωματεία της ελληνικής επιχειρηματικής σκηνής έχει έδρα τον Πειραιά και συνεχίζει επί δεκαετίες το έργο του με γνώμονα των αγαστών και αμφότερων επικερδών σχέσεων που έχει ο Ελληνικός με τον Αμερικανικό λαό.. Ο κος Μιχαλολιάκος τόνισε ότι ο Πειραιάς, ως κεντρική πύλη εισόδου κι εξόδου από την χώρα αποτελεί το καταλληλότερο  μέρος δραστηριοποίησης τέτοιων σωματείων"

  • Το Βραβείο Propeller Club προς την κα. Μαρία Σαραντοπούλου, αριστούχο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος για τις σπουδές της στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Deere College με θέμα τον Τουρισμό. Την υποτροφία παρέδωσε ο Ευρωβουλευτής κος  Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε την σημαντική επιρροή που έχει η Ελληνική Ναυτιλία στην ενδυνάμωση της χώρας μας μέσα στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο δύσκολο αλλά κι επιτυχημένο έργο των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στον αγώνα της οικονομικής διάσωσης της χώρας και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club για το σημαντικό έργο του.

  • Η υποτροφία του Propeller Club, σε συνεργασία με το "Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος"  προς την Κα. Έλλη Μάρτιν για τις σπουδές της στο Marketing. Η χορηγία  παρουσιάστηκε από τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού κο Γεώργιο Βλάχο ο οποίος εκπροσώπησε την μεγάλη Ναυτική οικογένεια της χώρας. Τονίστηκε ότι το Propeller Club υποστηρίζει το έργο της ΠΕΠΕΝ και συνεργάζεται μαζί της με σκοπό την οικονομική της ενίσχυση που έχει άμεση ανάγκη. 

  • Η υποτροφία Propeller Club προς το Ίδρυμα Fulbright  την οποία παρέλαβε η Κα. Άρτεμις Ζενέτου. Τη χορηγία παρέδωσαν ο κος Σάββας Καλαφατίδης με τον κο. Ευθ. Μητρόπουλο. Η κα Παυλοπούλου κι η κα Ζενέτου αναφέρθηκαν στην σημαντική βοήθεια μέσω υποτροφιών του Ιδρύματος Fulbright προς έλληνες αποφοίτους να συνεχίζουν μεταπτυχιακές σπουδές στην Αμερική και να διευρύνουν τους ακαδημαϊκούς κι ερευνητικούς τους ορίζοντες. Η κα Ζενέτου ευχαρίστησε επίσης την Αμερικανική Πρεσβεία για την εξαιρετική συνεργασία και τους ένθερμους υποστηρικτές των υποτροφιών, όπως το Propeller Club.

  • Η υποτροφία Propeller Club προς την Αμερικανική Γεωργική Σχολή την οποία παρέλαβε ο Dr. Πασχάλης Χαριζάνης,  από τον Κο. Αθανάσιο Αθανασόπουλο, Αντιναύαρχο Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής κι εκπρόσωπο του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος, τον κο David Lipeatt και τον πρώην Προέδρο του Propeller Club κ. Αντωνίου Φαράκλα.

Κατόπιν, εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδας, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Βαρθολομαίος ευλόγησε την πίτα, το φλουρί της οποίας κέρδισε το ίδιο το Propeller Club (προς τέρψιν όλων των παρευρισκομένων) ενώ το δεύτερο φλουρί κέρδισε η Αριστούχος Μαρία Σαραντοπούλου! Το ετήσιο δώρο για το φλουρί της νέας Χρονιάς αποκλειστικά προς τα μέλη του Προπέλερ Κλαμπ ήταν μια διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο COSTA NAVARINO στην Μεσσηνία την οποία και κέρδισε, μετά από κλήρωση, ο Κος. Λεωνίδας Καμπάνης.

Ιδιαίτερο χρώμα δόθηκε στην εκδήλωση από το ομολογουμένως άριστο χορευτικό συγκρότημα του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος -Pierce College που αφιλοκερδώς παρουσίασε ελληνικούς χορούς, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Κατερίνας Τσιούφη, υπό την παρουσία του προέδρου του Κολεγίου  κου. David Horner. 

Η ΓΓ κα Γιάννα Παυλοπούλου ανακοίνωσε εκ μέρους του  ΔΣ ότι περισσότερα βραβεία και υποτροφίες θα δοθούν αρχές καλοκαιριού σε ειδική εκδήλωση καθώς το Propeller Club θα επεκτείνει το πρόγραμμά των υποτροφιών και χορηγιών. Η ειδική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με σκοπό την καθιέρωση της Ετήσιας Φιλανθρωπικής Βραδιάς της Ελληνικής Ναυτιλίας,  που σκοπό έχει να οργανώνει κάθε χρόνο το Propeller Club καλώντας όλους τους οργανισμούς και σωματεία του Ελληνικού Ναυτιλιακού χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.