14 Φεβ 2014

ΠΕΜΕΝ: «Η διοίκηση του Οίκου Ναύτου αποφάσισε να μην γίνει η παράδοση-παραλαβή της υποδομής του»





Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Πραγματοποιήθηκε παρέμβαση των ναυτεργατών στον Οίκο Ναύτη για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και ενάντια στις κατευθύνσεις της κυβέρνησης, του Υπουργείου Υγείας, που με έγγραφο του Αρ.Πρωτ.5937/13-02-2014 δίνει «Οδηγίες για παράδοση και παραλαβή του πάσης φύσης υλικού των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ» και να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μέχρι την Δευτέρα 17 Φλεβάρη 2014.

          Μετά την διαρκή υπονόμευση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας των εργαζομένων, η κυβέρνηση διαλύει την πρωτοβάθμια περίθαλψη, την παραδίδει στους επιχειρηματίες και θέλει να ξεπουλήσει ακόμα και τις κτιριακές υποδομές που είναι από το αίμα και τον ιδρώτα των ναυτεργατών, των εργαζομένων.
          Καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης σε βάρος των ναυτεργατών που προσπάθησε η Διοίκηση του Οίκου Ναύτη με την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.
          Η δυναμική παρουσία των ναυτεργατών ανάγκασε τη Διοίκηση του Οίκου Ναύτη να συγκαλέσει έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που αποφάσισε να μην γίνει η παράδοση – παραλαβή υγειονομικού υλικού και της υποδομής του Οίκου Ναύτη.
          Καλούμε τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους να συνεχίσουμε τον αγώνα για την υπεράσπιση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας με βάση τις πραγματικές μας ανάγκες.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΗ – ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ
ΔΩΡΕΑΝ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ

          Όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 17 Φλεβάρη στις 8 το πρωί στον Οίκο Ναύτη (πλατεία Τερψιθέας).
          Συνεχίζουμε τη δράση μας την Τρίτη 18 Φλεβάρη, συμμετέχουμε στις 10 το πρωί στο νοσοκομείο «Μεταξά», στις κινητοποιήσεις  για την τραγική κατάσταση στην νοσοκομειακή περίθαλψη. Την ίδια μέρα στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια, συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για τα οξυμμένα προβλήματα στην Υγεία.

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
      «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΝΑΤ
  • ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.