21 Φεβ 2014

Μ. Βαρβιτσιώτης: Στη Βουλή το σχέδιο αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ

Την ολοκλήρωση των όρων πώλησης του 67% του ΟΛΠ επιβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.
Το σχέδιο πώλησης του λιμανιού θα παρουσιαστεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα ενώ όπως δήλωσε ο Μ. Βαρβιτσιώτης η διαδικασία της αποκρατικοποίησης θα θα ξεκινήσει μετά από 52 ημέρες.

Το ΤΑΙΠΕΔ επιδιώκει να λάβει 450 εκατομμύρια μέσα στο 2014 από την αποκρατικοποιήση του ΟΛΠ αλλά και από την ανάπτυξη του ΟΛΠ, τόνισε ο υπουργός.
Ωστόσο, όπως πρόσθεσε “η περίπτωση του ΟΛΘ είναι τελείως διαφορετική από τον Πειραιά καθώς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται μέσα στην πόλη επομένως η οποιαδήποτε αξιοποίηση θα πρέπει να γίνει με γνώμονα αυτό”.
“Το μοντέλο ανάπτυξης του ΟΛΘ δεν έχει αποφασιστεί ακόμα αλλά στόχος της κυβέρνησης είναι να έχει αποφασιστεί η μέθοδος αξιοποιήσής του μέσα στο 2014 γιατί η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να χάσει κι άλλο χρόνο”.
Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον για το ΟΛΠ έχει εκφράσει η κινεζική Cosco. Ωστόσο, τα επενδυτικά σχέδια της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά έχουν τεθεί σε αναμονή καθώς η Κομισιόν ερευνά τον ενδεχόμενο η κινεζική εταιρεία να έχει δεχτεί φοροελαφρύνσεις ως αντάλλαγμα για την προηγούμενη συμφωνία παραχώρησης με τον ΟΛΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.