19 Φεβ 2014

Το Χονγκ Κονγκ "σφήνα" στην κόντρα κυβέρνησης -εφοπλιστών




Μάθανε ότι μαλώνουμε πλάκωσαν και οι Κινέζοι. Η κόντρα και το κλίμα έντασης που υπάρχει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού εφοπλισμού μετά  την, με  βάση του άρθρου 14 του  νόμου  για τη φορολογία των  ακινήτων, μετατροπή, της  εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών προς το Κράτος σε υποχρεωτική, άνοιξε την όρεξη ξένων ναυτιλιακών κέντρων  να κάνουν εκστρατεία προσέλκυσης ελληνικών εταιρειών.
Την ίδια ώρα οι Έλληνες πλοιοκτήτες μελετούν τα εναλλακτικά σενάρια που έχουν  για να μεταφέρουν μεγάλο μέρος των εταιρικών δραστηριοτήτων τους στο εξωτερικό. 
Μεταξύ αυτών είναι το Χονγκ Κόνγκ,  μία από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές δυνάμεις στο κόσμο. Διαβλέποντας ευκαιρίες στη σύγκρουση συμφερόντων στην Ελλάδα, αντιπροσωπεία  της Ένωσης Πλοιοκτητών του  Χονγκ Κονγκ (HKSOA) ετοιμάζει εκστρατεία στην Αθήνα προκειμένου να πειστούν οι  Έλληνες για τα πλεονεκτήματα  που θα έχουν εάν μεταφέρουν τις εταιρείες τους στην Άπω Ανατολή. Προηγουμένως, οι Κινέζοι  θα επισκεφθούν το City του Λονδίνου για  να αποκτήσουν   μία συνολική εικόνα της ευρωπαϊκής ναυτιλίας.
Μάλιστα προετοιμάζουν δυναμικά τη διαφημιστική τους εκστρατεία ώστε να ενισχύσουν το νηολόγιό τους και να μεγαλώσουν τον ανταγωνισμό  με τη Σιγκαπούρη και τη Σαγκάη.
Το Χονγκ Κονγκ έχει στόλο από 
2.221 πλοία που αντιστοιχούν στο 2,55% τους παγκόσμιου στόλου, συνολικής χωρητικότητας 129,8
 εκατομμυρίων τόνων ποσοστό 7,97%. Η Σιγκαπούρη  έχει στο νηολόγιό της 3.339 πλοία συνολικής χωρητικότητας 89,6 εκατομμυρίων τόνων.
Τα πλεονεκτήματα Χονγκ Κονγκ, είναι το  ισχυρό επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά για τη ναυτιλία,  το έμπειρο εργατικό δυναμικό, ο τραπεζικός και χρηματοοικονομικός τομέας και οι ισχυρές νομικές παραδόσεις και δομές του.

ΠΗΓΗ:
Παραπολιτικά.Μερική Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.