12 Φεβ 2014

H εξωστρέφεια της ναυτιλίας το μυστικό για τις ελληνικές επιχειρήσεις





«Η μορφή με την οποία λειτουργεί και διαπρέπει  η ναυτιλία είναι το καλύτερο παράδειγμα για να πετύχει ο έλληνας επιχειρηματίας στο εξωτερικό». Αυτό επισημαίνει ο τραπεζίτης Γιώργος Ξηραδάκης  διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικονομιών συμβούλων  XRTC:


«Δυστυχώς ο Έλληνας επιχειρηματίας είναι ευνουχισμένος από το υπάρχον επιχειρηματικό σύστημα στην Ελλάδα που είναι γεμάτο εμπόδια εξαιτίας:Της γραφειοκρατίας και  των παρεμβατισμών (κρατικών, συνδικαλιστικών και επικοινωνιακών» και προσθέτει:

«Πρέπει λοιπόν ο έλληνας επενδυτής να πιστέψει ότι στην περίπτωση που πραγματοποιηθούν όλες οι νομοθετικές ρυθμίσεις  που τόσο οι δανειστές μας όσο και οι πολιτικοί μας υπόσχονται να γίνουν να πιστέψουν σε αυτές και να ακολουθήσουν ανταγωνιστικές στρατηγικές με πίστη και  λόγο» και καταλήγει:

«Όταν θα αρχίσουν οι εξαγωγές  τότε θα πρέπει οι ελληνικές επιχειρήσεις να προσλάβουν ανθρώπους της νέας γενιάς που έχουν την δίψα να δουλέψουν στο εξωτερικό και οι οποίοι θα πρέπει να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό αλλά και την πίστη τους προς τους πελάτες τους χωρίς να χάνουν τον ανταγωνιστικό τους χαρακτήρα. Αυτό είναι με λίγα λόγια η συνταγή του έλληνα καραβοκύρη και αυτό πρέπει να αφουγκραστεί η ελληνική οικονομία».  Σ

Σύμφωνα με έκθεση της διεθνούς συμβουλευτικής εταιρείας The Boston Consulting Group (BCG) η συνεισφορά του  ναυτιλιακού κλάδου είναι 13,5 δισ. στην ελληνική οικονομία ήτοι το 7% του ΑΕΠ, εκ των οποίων τα 6,5 δισ. ευρώ προέρχονται από την ποντοπόρο ναυτιλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.