25 Φεβ 2014

Ο δισεκατομμυριούχος Michael Dell επένδυσε 33 εκατ. δολ. στην StealthGas του Χ. Βαφειά

O δισεκατομμυριούχος κομπιουτεράς  Michael Dell με περιουσία  η οποία υπολογίζεται στα 15,3 δισ. δολάρια εμπιστεύτηκε το ελληνικό δαιμόνιο στη ναυτιλία και επένδυσε μέσω του fund MSD που ελέγχει, 33 εκατ.δολάρια, στην εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο StealthGas.
Απόκτησε 3,4 εκατομμύρια μετοχές και ελέγχει το 9,8% της εταιρείας συμφερόντων του Χάρη Βαφειά ο οποίος είναι και ο διευθύνων σύμβουλος.

"Είμαστε ενθουσιασμένοι και υπερήφανοι που ένα από τους δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ  επένδυσε σε εμάς» δήλωσε ο Χάρης Βαφειάς στην εφημερίδα Tradewinds.
Ο Μ. Dell  βρίσκεται στην 49η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων στη λίστα του Forbes.
Τα καθαρά κέρδη της StealthGas στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 ανήλθαν στα 5,5 εκατ. δολ., έναντι 7,8 εκατ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του 2012. Τα EBITDA ανήλθαν στα 16,1 εκατ. δολ., έναντι 18,1 εκατ. δολ. το ίδιο διάστημα του 2012.
«Είναι το δέκατο στη σειρά τρίμηνο που η Stealthgas ανακοινώνει κέρδη», επεσήμανε  ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χάρης Βαφειάς:  «Μπορεί να ήταν χαμηλότερα από πέρυσι, ωστόσο είναι αυξημένα κατά 33% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο». Ο κ. Βαφειάς τονίζει ότι αυτή την περίοδο όλα τα πλοία του στόλου είναι ναυλωμένα.
Η Stealthgas ελέγχει ένα στόλο από 38 LPG Carriers συνολικής μεταφορικής ικανότητας 182.322 κ.μ., τρία M.R. product tankers και ένα Aframax oil tanker με συνολική μεταφορική ικανότητα 255.804 dwt.
Επίσης, έχει υπό ναυπήγηση  άλλα 17 LPG Carriers και η συνολική αξία του στόλου ξεπερνά το ένα δισ. δολ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.