24 Φεβ 2014

Μ.Βαρβιτσιώτης: Η Ελληνική Ναυτιλία δεν χρειάζεται το ελληνικό κράτος






Την ανάγκη για  ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας  της ελληνικής οικονομίας στα πρότυπα της ναυτιλίας επεσήμανε  στην ομιλία του  ο ΥΝΑ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στο 5ο Ελληνικό Ναυτιλιακό Forum Capital Link.

 «Η  προσαρμοστικότητα είναι από τις σπάνιες αρετές ανταγωνιστικότητας. Κι όπως έχει αποδειχθεί, η προσαρμοστικότητα της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι απαράμιλλη. Όλα τα προηγούμενα – εξωστρέφεια και προσαρμοστικότητα - συνοψίζονται σε μια λέξη: Την Ανταγωνιστικότητα. Η Ανταγωνιστικότητα είναι αυτό που κυρίως λείπει από το μοντέλο ανάπτυξης της Ελληνικής Οικονομίας.
Η Ανταγωνιστικότητα είναι αυτό που υπάρχει αποδεδειγμένα και με το παραπάνω στην Ελληνική Ναυτιλία. Ίσως γιατί δεν χρειάζεται το Ελληνικό κράτος…
 Αναπτύσσεται χωρίς αυτό και πέρα από τα όριά του.  Κι όταν μας λένε ότι η Ελλάδα είναι πολύ μικρή ή πολύ «καθυστερημένη» ή πολύ «κακομαθημένη» για να γίνει ανταγωνιστική, απαντάμε ως εξής:  Δείτε την Ελληνική Ναυτιλία!» τόνισε ο ΥΝΑ και προσέθεσε:
«Οι άνθρωποι της ναυτιλίας είναι το παράδειγμα και η απόδειξη, ότι η ανταγωνιστικότητα είναι μέσα στη φύση του Έλληνα. Η ανταγωνιστικότητα είναι το σύγχρονο όνομα αυτού που παλιά λέγαμε «δαιμόνιο» του Έλληνα.
Η έμφαση στην ανταγωνιστικότητα είναι υψίστη προτεραιότητα σε κάθε εποχή. Αλλά ιδιαίτερα σε εποχές κρίσης, όπως τη τωρινή, όταν η χώρα αντιμετωπίζει δραματικές δημοσιονομικές ανισορροπίες και πρόβλημα υπερχρέωσης, η ανταγωνιστικότητα είναι υψίστη προτεραιότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.