14 Δεκ 2013

Ποιος είναι ο εφοπλιστής που ξέφυγε από τους απαγωγείς

Ενας bon vivant νέας κοπής - Πρόκειται για έναν σκληρά εργαζόμενο νέο που συνδυάζει την επαγγελματική επιτυχία με την κοινωνική ζωή

Απίστευτη ψυχραιμία επέδειξε ο εφοπλιστής Ανδρέας Μαρτίνος κατά την απόπειρα απαγωγής του χθες το μεσημέρι στη Βούλα. Ο 33χρονος όχι μόνο αντιλήφθηκε γρήγορα τον κίνδυνο, αλλά τόλμησε με το αυτοκίνητό του Q7 να περάσει πάνω από το όχημα των επίδοξων απαγωγέων με αποτέλεσμα αυτό να τυλιχτεί στις φλόγες και να τρέψει σε φυγή τους δράστες.


O Aνδρέας Μαρτίνος διανύει την τέταρτη δεκαετία της ζωής του, είναι σκληρά εργαζόμενος και θεωρείται το νέο αίμα στο χώρο του shipping. Γιος του Ανδρέα και της Αλεξάνδρας, είναι ένας νέος ο οποίος συνδυάζει την επαγγελματική επιτυχία με την κοινωνική ζωή. Διαθέτει φιλία με πολλούς νεαρούς γόνους επιχειρηματικών οικογενειών, αγαπά την τέχνη και συχνάζει σε μοδάτα στέκια όπως το Rock& Roll και το Salon de Bricolage.

Παρότι κοινωνικός απεχθάνεται την δημοσιότητα και τα φλας. Γι' αυτό και σπάνια απασχολεί τις κοσμικές σελίδες εφημερίδων και περιοδικών. Αν και εξαιρετικά ανήσυχος στην εφηβεία του, από τότε που παντρεύτηκε έχει γίνει ένας πολύ καλός οικογενειάρχης. Είναι παντρεμένος με την Μαρίνα Λιβανού, κόρη του εφοπλιστή Γιώργου Λιβανού και έχουν αποκτήσει ένα παιδί το οποίο και βάπτισαν πριν απο δύο χρόνια σε στενό οικογενειακό κύκλο.
Αγαπά τις Σπέτσες στις οποίες και πέρασε τα καλοκαίρια των παιδικών του χρόνων και την τέχνη με την οποία ασχολείται η σύζυγός του. Μαζί με την Μαρίνα Λιβανού  ταξιδεύουν συχνά επιλέγοντας μέρη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στην οποία και σπούδασαν αλλά και την Ελβετία στην οποία η οικογένεια διαθέτει το δικό της σαλέ.
 


Το αυτοκίνητο που έσωσε τον Μαρτίνο

Τυχερός μέσα στην… ατυχία του ήταν ο 33χρονος εφοπλιστής, αφού τη στιγμή της απόπειρας απαγωγής του, είχε στα χέρια του το θηριώδες Audi Q7. Ένα μεγάλο SUV, το οποίο μπορεί να μην ήταν θωρακισμένο, όμως ξεχωρίζει τόσο για τη στιβαρή κατασκευή του και τον όγκο του, όσο και για τη δύναμη του κινητήρα του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας το αυτοκίνητο του Ανδρέα Μαρτίνου διαθέτει τον V8 FSi κινητήρα βενζίνης 4,2 λίτρων απόδοσης 350 ίππων. Δεν είναι όμως τόσο οι πολλοί ίπποι που έδωσαν τη δυνατότητα στον εφοπλιστή να εμβολίσει το μικρό Citroen C1 των 800 κιλών, που βρέθηκε πίσω του, όσο η τερατώδης ροπή του (πάνω από 50 χιλιογραμμόμετρα στις 3.500 στροφές) αλλά και το μεγάλο του βάρος των 2,5 τόνων. Παράλληλα η τετρακίνηση που διαθέτει το Q7 μοίρασε στους τροχούς που είχαν ανάγκη όση από τη ροπή χρειάζονταν για να μην σπινάρουν-κολλήσουν όταν αυτοί κλήθηκαν από τον οδηγό ουσιαστικά να… ρυμουλκήσουν (με την ανάποδη) το C1. Σημαντικό ρόλο στην γρήγορη αντίδραση του οδηγού που απειλήθηκε, έπαιξε και το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Tiptronic (6 σχέσεων) ένα από τα καλύτερα που έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Η οικογένεια Μαρτίνου, γενικά είναι οπαδοί των αυτοκινήτων της Audi, αφού εκτός του Q7, διαθέτουν ένα Audi Allroad, ένα RS6 και ένα RS5.



Η εκπαίδευση του Μαρτίνου

Σημαντικό ρόλο τόσο στην ψύχραιμή αντίδραση του 33χρονου εφοπλιστή, όσο και στις σωστές κινήσεις που έκανε, που είχαν ως αποτέλεσμα να ξεφύγει από τους επίδοξους απαγωγείς του, έπαιξε και η ειδική εκπαίδευση που οι πληροφορίες αναφέρουν πως εχει περάσει ο Ανδρέας Μαρτίνος.

Πρόκειται για ειδικά σεμινάρια που παρακολουθούν οι οδηγοί θωρακισμένων αυτοκινήτων ώστε να αντιμετωπίζουν με επαγγελματικό τρόπο κρίσιμες και ακραίες καταστάσεις στο δρόμο. Είναι διήμερα σεμινάρια, γίνονται από ειδικούς εκπαιδευτές και κατά τη διάρκεια των απαιτητικών ασκήσεων ο οδηγός βελτιώνει τις ικανότητές του στον έλεγχο του αυτοκινήτου, στη διάρκεια πέδησης πανικού κατά τη στροφή, μαθαίνουν να κάνουν ελιγμούς με ένα αυτοκίνητο με ελαστικά run-flat αφού αυτά έχουν ξεφουσκώσει (λόγω πιθανής χρήσης όπλων) κλπ. Τα σεμινάρια αυτά πριν από λίγα χρόνια, πραγματοποιούνταν και στην Ελλάδα, μία με δύο φορές το χρόνο, στις πίστες των Μεγάρων και των Σερρών. Τώρα πια μόνο στο εξωτερικό πρέπει να απευθυνθεί κάποιος.


ΠΗΓΗ: protothema.gr
Αναδημοσίευση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.