17 Δεκ 2013

Ποια μεγάλα ελληνικά ονόματα βρίσκονται στο TOP 100 των Lloyd's

Δεκατέσσερα  ονόματα Ελλήνων εφοπλιστών και ενός υψηλόβαθμου στελέχους  της ελληνικής ναυτιλίας βρίσκονται στη λίστα με τις 100 προσωπικότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας που συντάσσει κάθε χρόνο η Lloyd’s List.

Στην  5η θέση παραμένει για μία ακόμη χρονιά ο   Γιάννης Αγγελικούσης ως ένας εκπρόσωπος του παραδοσιακού εφοπλισμού του οποίου ο όμιλος αναπτύσσεται ραγδαία.

Ακολουθούν  στην όγδοη η Αγγελική Φράγκου και στην 9η ο Γιώργος Οικονόμου. Στην 22η ο Πήτερ Γ,Λιβανός, στην 23η ο Γιώργος Προκοπίου, στην 51η ο Θόδωρος Βενιάμης, στην 57η ο Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, στην 61η ο Νίκος Τσάκος, στην 69η ο Πήτερ Γεωργιόπουλος, 73η ο Βαγγέλης Μαρινάκης, 77η ο Συμεών Παληός,  στην 80η ο Πέτρος Παππάς, στην 83η ο Γιάννης Πλατσιδάκης ο οποίος δεν είναι εφοπλιστής, αλλά πρόεδρος της Intercargo, 94η ο Δημήτρης Μελισσανίδης και  96η ο Χ. Φαφαλιός.
Η ελληνικών συμφερόντων ναυτιλία βρίσκεται στην πρώτη θέση του κόσμου όσο αφορά  την χωρητικότητα που ελέγχει που ελέγχει και σύμφωνα με τους αναλυτές είναι και το σημαντικότερο. Η Ελλάδα ελέγχει  το 15,17% του παγκόσμιου στόλου βάση χωρητικότητας  και ακολουθεί η Ιαπωνία με 13,8% , η Κίνα με 13,8.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.