10 Δεκ 2013

Βρετανία: Πώς σώθηκαν 100 μικρές φώκιες από σίγουρο θάνατο

Δείτε τα πανέμορφα ζωάκια που σώθηκαν την τελευταία στιγμή από μέλη φιλοζωικής οργάνωσης

Το πέρασμα της καταιγίδας Ξαβιέρ στην περιοχή Νόρφοκλ, στην ανατολική Βρετανία, χώρισε τουλάχιστον 200 νεογνά φώκιας από τις μητέρες τους. Η φιλοζωική οργάνωση RSPCA εδώ και τέσσερις ημέρες αναζητούσε τα βρέφη, καθώς μόνα τους δεν είχαν και πολλές ελπίδες να επιζήσουν.


Σήμερα, τα μέλη της οργάνωσης εντόπισαν πάνω από 100 μικρές φώκιες, οι οποίες ήταν σε άθλια κατάσταση. Τα νεογνά έχουν ανάγκη από συνεχή φροντίδα, από τη στιγμή που αποχωρίζεται τη μητέρα τους για τους επόμενους πέντε μήνες, σύμφωνα με τους ειδικούς.



Τα μικρά πανέμορφα ζωάκια φιλοξενούνται στο κέντρο άγριας ζωής στο Νόρφοκλ, το οποίο πλέον έχει γεμίσει και δε μπορεί να δεχτεί άλλα άγρια ζώα. Έτσι, το κέντρο τώρα χρειάζεται τη βοήθεια εθελοντών, καθώς όπως ανέφερε στη dailymail ο διευθυντής του κέντρου, Alison Charles,: «Δεν είχαμε πραγματοποιήσει ξανά τέτοιας κλίμακας επέμβαση διάσωσης».
«Εάν δεν πραγματοποιήσαμε την επέμβαση, αυτά τα μικρά τώρα θα είχαν πεθάνει από την πείνα. Όμως χρειαζόμαστε τη βοήθεια του κόσμου, καθώς δίχως τις δωρεές του δεν μπορούμε να συνεχίζουμε το έργο μας».

Στη συνέχεια ο Charles τονίζει πως τα μικρά χρειάζονται ακόμα το γάλα της μητέρας τους και γι αυτό η κατάστασή τους είναι κρίσιμη, καθώς δεν μπορούν να κολυμπήσουν μόνα τους, μέχρι να φύγει το χαρακτηριστικό λευκό τους χρώμα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.