19 Δεκ 2013

Απερρίφθη το αίτημα των Μινωϊκών για είσοδο στα Χανιά



Απαγορευτικό στην είσοδο των Μινωϊκών στα Χανιά έδωσε για τρίτη συνολικά φορά το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Η θυγατρική του Ομίλου Γκριμάλντι είχε καταθέσει αίτηση για έκτακτη δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά από τον Ιούνιο του 2014 μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου του ιδίου έτους. Η απόφαση ελήφθη με μόνο ένα μέλος του Συμβουλίου να ψηφίζει λευκό. Τώρα είναι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου που θα πάρει την τελική απόφαση   μετά τη  γνωμοδότηση του ΣΑΣ.  

Στη διάρκεια της συνεδρίασης  τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι τόσο των Μινωικών όσο και τη ΑΝΕΚ που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες στα Χανιά. Ο εκπρόσωπος της Minoan  στην αρχή της τοποθέτησής του επεσήμανε ότι η εταιρεία έχει καταθέσει  αίτηση για τακτική δρομολόγηση  του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Ικαρος Παλλάς» από την επόμενη δρομολογιακή περίοδο (Νοέμβριος 2014-Οκτώβριος 2015)  και ζήτησε την έκτακτη δρομολόγηση ώστε να βρίσκεται στη γραμμή από τις αρχές του καλοκαιριού «με σκοπό την εξυπηρέτηση με ένα σύγχρονο πλοίο της δυτικής Κρήτης και της αγοράς του Ρεθύμνου».
Ο εκπρόσωπος της ΑΝΕΚ  κατήγγειλε ότι  ο Όμίλος Grimaldi  δεν έχει στόχο  ένα καλύψει  τις  συγκοινωνιακές ανάγκες στη γραμμή, αλλά να κυριαρχήσει στην Αδριατική, να εξοντώσει οικονομικά την ΑΝΕΚ και να διαλύσει την ελληνική ακτοπλοΐα και προσέθεσε ότι καταχρηστικά επανήλθαν οι Μινωϊκές  με το ίδιο αίτημα, αφού δύο φορές στο παρελθόν το ΣΑΣ το απέρριψε, μία άμεσα ενώ τη δεύτερη φορά που έδωσε άδεια το πλοίο που είχαν δηλώσει οι Μινωϊκές είχε ναυλωθεί στο εξωτερικό.

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.