9 Δεκ 2013

Ναι στην πώληση του ΟΛΠ από τις Βρυξέλλες







Με ανάμικτα συναισθήματα επέστρεψε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη\ς Βαρβιτσιώτης όσο αφορά την υπόθεση  της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ αλλά και της συμφωνίας παραχώρησης  με την Cosco για το δυτικό τμήμα της προβλήτας ΙΙΙ.

Όσο αφορά την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του Οργανισμού, οι τρεις Επιτροπές Ανταγωνισμού,  Μεταφορών και της Εσωτερικής Αγοράς με τις οποίες συναντήθηκε ο Έλληνας υπουργός δεν έφεραν  αντιρρήσεις. Το θέμα βέβαια είναι ότι ενδιαφέρον έχει δείξει μόνο  η Cosco οπότε να παραμείνει  η κατάσταση ως έχει θα προκύψει ζήτημα  με τον ανταγωνισμό αφού οι Κινέζοι θα έχουν  κυριαρχήσει στον Πειραιά και η Επιτροπή Ανταγωνισμού θα παρέμβει.
Απομένει  να αποφασίσει  η κυβέρνηση το ποσοστό που θα πουλήσει  και το οποίο κυμαίνεται από 51% μέχρι 74% και να ξεκαθαρίσει  τον  τρόπο με τον οποίο θα θωρακιστεί  η ακτοπλοΐα και άλλες μη επικερδείς δραστηριότητες.
Σε ό,τι αφορά την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του Σ.ΕΜΠΟ μεταξύ ΟΛΠ και Cosco, που προβλέπει νέα επένδυση αξίας 230 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της δυτικής πλευράς της προβλήτας ΙΙΙ οι πιθανότητες να εγκριθεί από την ΕΕ έχουν μειωθεί αισθητά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.