11 Δεκ 2013

Επενδύσεις 30 εκατ. από τον ΟΛΘ πέρα από το πλάνο ιδιωτικοποίησης

Αναδημοσίευση από τη «Ναυτεμπορική»
Επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ για προμήθεια νέου και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού του λιμανιού της Θεσσαλονίκης προγραμματίζει η διοίκηση της ΟΛΘ Α.Ε., ανεξάρτητα από τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού, για την οποία, εξάλλου, δηλώνει ότι δεν γνωρίζει ουδέν νεότερο.

Αυτό που απασχολεί τη διοίκηση του ΟΛΘ, όπως προκύπτει από τη συζήτηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιο Αγγελούδη, επί του παρόντος δεν είναι η ιδιωτικοποίηση, αλλά η προσέλκυση νέων φορτίων και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης σε hub για τις βαλκανικές χώρες, σε συνεργασία με τα εμπορευματικά δρομολόγια της Τραινοσέ.
Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΛΘ Α.Ε. θα ανακοινώσει τον Ιανουάριο το νέο της τριετές πλάνο ανάπτυξης, που ολοκλήρωσε πρόσφατα, και περιλαμβάνει και τις προαναφερθείσες επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ σε μηχανολογικό εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο οι γερανοί και μία γερανογέφυρα που πρέπει να αποκτήσει ο ΟΛΘ για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του, σύμφωνα με πληροφορίες, αγγίζουν σε κόστος τα 15 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.