20 Δεκ 2013

ΜΕ ΟΡΙΑΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΤ 2014



Η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 
"Συνεδρίασε στις 16/12/2013 το Δ.Σ του ΝΑΤ προκειμένου να συζητήσει την έγκριση του Προϋπολογισμού του ΝΑΤ και των άλλων ταμείων μας ΚΕΑΝ – ΚΑΑΝ κλπ.
Στην σχετική συζήτηση που ακολούθησε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ και μέλος του Δ.Σ του ΝΑΤ Αντώνης Νταλακογεώργος μεταξύ των άλλων επεσήμανε και τα παρακάτω:

Ο Προϋπολογισμός για 4η συνεχή χρονιά νομιμοποιεί και μονιμοποιεί τις περικοπές, τις μειώσεις, τις απαράδεκτες κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις οδηγώντας τους απόμαχους του κύματος στην απόγνωση, στην φτωχοποίηση και στο κοινωνικό περιθώριο.
Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό άδικο και βαθύτατα αντιναυτεργατικό αφού οι συνταξιούχοι Ναυτεργάτες και οι οικογένειές τους καλούνται να πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης και της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας μας που δημιούργησαν οι ασκούμενες κυβερνητικές πολιτικές και οδήγησαν την χώρα, τον λαό και την κοινωνία στους τοκογλύφους δανειστές της Ε.Ε, της Ε.Κ.Τ και του Δ.Ν.Τ.
Επίσης οι Ναυτεργάτες οι εν ενεργεία και οι συνταξιούχοι υφίστανται τις συνέπειες των ανάλγητων κυβερνητικών και ναυτιλιακών πολιτικών που ακολουθήθηκαν από τα κόμματα που είχαν την ευθύνη της διακυβέρνησης όλα τα τελευταία χρόνια και οδήγησαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία στην διάλυση και την χρεοκοπία.
Βασικό συστατικό αυτής της πολιτικής ήταν και είναι η συνεχής ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας που αιχμή της ήταν και είναι οι μειώσεις των οργανικών συνθέσεων, ο διωγμός των Ελλήνων Ναυτεργατών και η αντικατάστασή τους από χαμηλόμισθους και ανασφάλιστους αλλοδαπούς Ναυτεργάτες.
Στοιχείο επίσης της πολιτικής της ανταγωνιστικότητας είναι η συμπίεση του μισθολογικού και εργατικού κόστους, η μείωση και η απαλλαγή των ασφαλιστικών εισφορών των εφοπλιστών, είναι τα χρέη τους που ξεπερνούν τα 200 εκατομμύρια ευρώ, είναι οι φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια που διευρύνουν συνεχώς την επιχειρηματική ασυδοσία.
Στην συνέχεια έκανε εκτενή αναφορά στην ποντοπόρο και την κρουαζιερόπλοιο ναυτιλία ενώ ιδιαίτερα υπογράμμισε ότι με τον νόμο Μουσουρούλη 4150/2013 υπήρξαν απώλειες εκατοντάδων θέσεων εργασίας στα Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών αλλά και στην Ακτοπλοΐα.     
Αυτή η καταστροφική και εφοπλιστόδουλη κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται και γίνεται ακόμη πιο επιθετική ενάντια στα δικαιώματα των Ναυτεργατών αφού και με το νέο σχέδιο – νόμου του ΥΝΑ για τα μικρά τουριστικά σκάφη μεθοδεύεται ο αφελληνισμός αυτών των πλοίων και η κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ επισήμανε επίσης ότι έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια που έχει συνταχθεί ο τελευταίος ισολογισμός του ΝΑΤ!!!
Κλείνοντας σημείωσε ότι ο λαός, οι εργαζόμενοι, οι Ναυτεργάτες εν ενεργεία και συνταξιούχοι έχουν μόνο ένα δρόμο να ακολουθήσουν προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αντιλαϊκή καταιγίδα της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής. Τον δρόμο της ενότητας, της κοινής συντονισμένης πάλης και της κλιμάκωσης των αγώνων τους έτσι ώστε να ανατρέψουν την κυβερνητική πολιτική και να εκδιώξουν από την χώρα την τρόικα, τα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
Τέλος δήλωσε ότι καταψηφίζει τον προϋπολογισμό.
Είναι  σημαντικό να τονισθεί ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των Ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, καταψήφισαν τον προϋπολογισμό του ΝΑΤ.
Στην τελική  ψηφοφορία ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε με 5 υπέρ και 4 κατά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.