9 Δεκ 2013

Απόφαση Βαρβιτσιώτη, για την καταβολή αποδοχών στους ναυτικούς του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α»

Τη βεβαίωση των δικαιούμενων αποδοχών στους ναυτικούς του  Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» υπέγραψε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Με την απόφαση αυτή πρόκειται να καταβληθεί άμεσα από το ΝΑΤ ποσό συνολικού ύψους 318.152,87 ευρώ στους 55 ναυτικούς του πλοίου. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν σε μία κλίμακα από 4.399,12 ευρώ έως 15.354,84 ευρώ για τον καθένα, όπως προκύπτουν από τις εγκεκριμένες καταστάσεις μηνιαίων αποδοχών από την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και βάσει της Συλλογικής Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας.
Η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια της παρέμβασης του κ. Βαρβιτσιώτη, όταν και με πρωτοβουλία του έθεσε σε καθεστώς προστασίας τους εν λόγω ναυτικούς. Σημειώνεται, ότι προηγήθηκε σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η σύγκλησητης Επιτροπής για τη Διαπίστωση των Προϋποθέσεων Παροχής Προστασίας προκειμένου να αποφανθεί για το ποσό που δικαιούται έκαστος από τους 55 ναυτικούς του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α».
Παράλληλα, έχουν δρομολογηθεί όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες για τη ρυμούλκηση του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» από τη Ραφήνα προς την Ελευσίνα, με δαπάνες που θα βαραίνουν τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.