3 Δεκ 2013

Lloyd’s Awards: Γ. Προκοπίου, Αλ.Τουρκολιάς Πέτρος Παππάς κέρδισαν τα μεγάλα βραβεία



         
- ενώ 1.100 καλεσμένοι παρευρίσκονται στο εορταστικό δείπνο   των ναυτιλιακών βραβείων.

           -Επίσης τιμήθηκαν η Costamare, η StealthGas, η ABN AMRO, η Aegean   και άλλοι.
 

Η αναγγελία των νικητών των Ελληνικών Ναυτιλιακών Βραβείων της Lloyds List για το 2013 και η παρουσίαση τους έλαβαν χώρα σε ένα λαμπρό εορταστικό δείπνο το οποίο προσέλκυσε 1.100 εξέχουσες προσωπικότητες της Ελληνικής ναυτιλίας, στελέχη επιχειρήσεων και προσκεκλημένους.



Το κατάμεστο ακροατήριο για τα  10α ετήσια Ελληνικά Ναυτιλιακά Βραβεία, τα οποία διοργάνωσε η Lloyds List, η διεθνής ναυτιλιακή εφημερίδα που ιδρύθηκε το 1734, άκουσε το καλωσόρισμα του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Noboru Ueda προέδρου του ClassNK, βασικού χορηγού της εκδήλωσης.

Οι καλεσμένοι απήλαυσαν πριν από το δείπνο δεξίωση κοκτέιλ που προσέφερε το American Bureau of Shipping και μία πρόποση σαμπάνιας στην Ελληνική ναυτιλία η οποία χορηγήθηκε από τον Κινεζικό νηογνώμονα. Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά παράδοση στο ξενοδοχείο Athenaeum InterContinental, είχε επίσης την υποστήριξη  Ελληνικών και διεθνών εταιριών οι οποίες χορήγησαν τα βραβεία καθώς επίσης και αναγνωρισμένων οργανισμών της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Τα βραβεία λαμβάνουν χώρα ετησίως με σκοπό την αναγνώριση και την επιβράβευση κατακτήσεων και αξιέπαινων δραστηριοτήτων στην Ελληνική ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς επίσης και την ανάδειξη της ιδιότητας της Ελλάδας ως ναυτιλιακό κέντρο. Οι νικητές επιλέγονται από μία ανεξάρτητη επιτροπή κριτών οι οποίοι αποτελούν ένα ευρύ αντιπροσωπευτικό δείγμα της Ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.



ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Ο Γιώργος Προκοπίου, εξελέγη ως η Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς για το 2013, καθρεφτίζοντας την πρόσφατη περίοδο επέκτασης ειδικά της εταιρίας των LNG πλοίων μεταφοράς, της Dynagas. Αξιοσημείωτα γεγονότα περιέλαβαν το πρώτο ταξίδι μέσω της Βόρειας Θαλάσσιας Οδού από ένα μεταφορικό LNG, την παραλαβή τριών νεότευκτων πλοίων  κατηγορίας πάγου, και την εγγραφή της νεοσυσταθείσας εταιρίας Dynagas LNG Partners στο Nasdaq.

Το βραβείο της Lloyds List Ελληνικός Ναυτιλιακός Newsmaker της Χρονιάς  πήγε στον Πέτρο Παππά, της Oceanbulk, για μια χρονιά η οποία περιέλαβε μεγάλες παραγγελίες και εξαγορές σε τρείς διαφορετικούς τομείς της αγοράς, κυρίως σε συνεργασία με την Oaktree Capital Management. Το Βραβείο αυτό αποφασίζεται από τους συντάκτες της Lloyds List.

Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, ένας επί μακρόν ναυτιλιακός τραπεζίτης, βραβεύτηκε με το Lloyds List / Propeller Club Βραβείο Επιτεύγματος Ζωής για μια εξαιρετική σταδιοδρομία η οποία όχι μόνον περιλαμβάνει την ναυτιλιακή χρηματοδότηση αλλά και την ηγεσία της μεγαλύτερης τράπεζας της χώρας ως διευθύνων σύμβουλος της Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο Robert D. Somerville εξελέγη Διεθνής Προσωπικότητα της Χρονιάς, το μοναδικό βραβείο το οποίο απονέμεται αποκλειστικά σε μη Έλληνες. Ο κύριος Somerville  ένας ισχυρός υποστηρικτής της Ελληνικής ναυτιλίας, προσφάτως αποσύρθηκε από πρόεδρος της ABS ενώ υπήρξε ο επί μακρότερον πρόεδρος του νηογνώμονα στα 151 χρόνια ιστορίας του.

Ο αποδέκτης του Βραβείου Εταιρία Ξηρού Φορτίου της Χρονιάς για το 2013 ήταν η εταιρία πλοίων εμπορευματοκιβωτίων Costamare Inc., η οποία είχε μία χρονιά με σημαντική δραστηριότητα,  παραλαμβάνοντας μία σειρά  νεότευκτων των 9.000 teu. Επιπροσθέτως, ξεκίνησε πρωτοποριακές κοινοπραξίες με την εταιρία διαχείρισης κεφαλαίων York Capital, για την εξαγορά περισσότερων πλοίων εμπορευματοκιβωτίων, και με την V Ships για την δημιουργία μίας νέας μονάδας τεχνολογικής διαχείρισης.

Επεκτείνοντας την εταιρία StealthGas πλοίων LNG ο ιδιοκτήτης της,Xάρης Βαφειάς  κέρδισε το Βραβείο Εταιρία Δεξαμενόπλοιων της Χρονιάς. Η εισηγμένη στο Nasdaq εταιρία παρήγγειλε 15 νεότευκτα το 2013 καθώς επίσης αγόρασε κάμποσα μεταχειρισμένα πλοία.

Επιβατηγός Εταιρία της Χρονιάς αναδείχτηκαν οι Γραμμές Μικρών Κυκλάδων, μία υπηρεσία που διατηρήθηκε από την οικογένεια Σκοπελίτη η οποία παρέχει γραμμή ζωής σε πέντε μικρά νησιά του Αιγαίου.

Ο Γιάννης Παχούλης, πρώην πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ναυλομεσιτών, κέρδισε το Βραβείο Ναυλομεσίτης της Χρονιάς.

Η Ολλανδική τράπεζα ABN AMRO επελέγη ως νικητής του Βραβείου Ναυτιλιακός Χρηματοδότης της Χρονιάς, έχοντας επανιδρυθεί στην Ελληνική αγορά εν μέσω της παρούσης κρίσης και αναδύθηκε ως ένας δραστήριος δανειστής στους Έλληνες εφοπλιστές.

Η Erma First S.A. μέρος του ομίλου της Τεχνικής Προστασίας Περιβάλλοντος, κέρδισε το Βραβείο Τεχνολογικού Επιτεύγματος για το σύστημά της επεξεργασίας υδάτων έρματος.

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου έλαβε το Βραβείου γοήτρου Πειραιάς Διεθνές Κέντρο.

Η Aegean Marine Petroleum Network κρίθηκε νικητής του Βραβείου για την Ασφάλεια και την Περιβαλλοντική Προστασία για το καθαρό ιστορικό της μηδενικών περιστατικών ρύπανσης.

Η Helmepa ανακηρύχθηκε νικητής του Βραβείου για Επίτευγμα στην Εκπαίδευση ή στην Επιμόρφωση για τα σεμινάρια της στους ναυτικούς καθώς επίσης για τον εκπαιδευτικό της ρόλο στα σχολεία.


Το Βραβείο Ναυτικός της Χρονιάς κερδήθηκε από τον Κάπταιν Δημήτρη Μανωλά και τον Κάπταιν Παύλο Κουντουρή για την συμμετοχή τους στην ανταπόκριση στο σήμα κινδύνου που έλαβαν τον Φεβρουάριο του 2013 και την επακόλουθη διάσωση τεσσάρων Ιρλανδών ιστιοπλόων από την θαλαμηγό τους ‘Wolfhound’.

Το κοινού μεγέθους πλοίο μεταφοράς ξηρού φορτίου Ardennes της Ariston Navigation, το πρώτο από μία σειρά νεότευκτων οικολογικού σχεδιασμού πλοίων συνέλαβε η ματιά των κριτών ως το Πλοίο της Χρονιάς για πολλά χαρακτηριστικά αποδοτικότητας καυσίμων καθώς επίσης και για τα ολοκληρωμένα συστήματά του, ηλεκτρικούς γερανούς καταστρώματος και άλλες προδιαγραφές.

Στην 10η επέτειο των  βραβείων, επιπροσθέτως, παρουσιάστηκε ένα ειδικό βραβείο για να εορτασθεί η περίπτωση. Η Αγγελική Φράγκου κέρδισε το Βραβείο Συναλλαγής της Δεκαετίας για την απόκτηση της Navios έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων το 2005.

Τα Βραβεία υποστηρίζονται επισήμως από εξέχοντες φορείς της Ελληνικής ναυτιλίας, συμπεριλαμβανομένων της Ένωσης των Ελλήνων Εφοπλιστών, του Ελληνικού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας. Στους υποστηρίζοντες οργανισμούς περιλαμβάνονται επίσης ο Ελληνικός Οργανισμός Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Helmepa, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ναυλομεσιτών, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, το Propeller Club, ο Διεθνής Λιμένας Πειραιώς η WISTA Hellas, η Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών της Ελληνικής Ναυτιλίας και η Ένωση για την Ναυτική Διαιτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.