1 Αυγ 2013

Βαρβιτσιώτης: «Ακατέργαστο διαμάντι ο θαλάσσιος τουρισμός»


Για ζήτημα του θαλάσσιου τουρισμού, το οποίο θεωρεί ένα ακατέργαστο διαμάντι για την Ελλάδα, μίλησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

 Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τους Μηνά Τσαμόπουλο και Μιχάλη Ηλιού


Για την ακτοπλοΐα
:

«Το λιμάνι του Πειραιά έχει μείνει πίσω στην εξυπηρέτηση των επιβατών της ακτοπλοΐας, σημασία όμως έχει να κινούνται όλα ομαλά και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια.

Το θέμα είναι πως πολλά από τα λιμάνια της Ελλάδας σχεδιάστηκαν έτσι ώστε να μη μπορούν να εξυπηρετήσουν σύγχρονα πλοία, διότι φτιάχτηκαν με σχέδιο 20ετίας.
Η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με άλλες χρονιές, αυτό όμως που έχει αυξηθεί είναι η αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων.»

Για το θέμα της κρουαζιέρας
:

«Σήμερα ο αριθμός των επιβατών που φθάνουν στη χώρα μας με κρουαζιερόπλοιο είναι 1,6 εκατομμύρια. Στόχος μας είναι οι κρουαζιέρες να ξεκινάνε και να τελειώνουν το ταξίδι τους σε ελληνικά λιμάνια και όχι απλά να προσεγγίζουν τα λιμάνια μας. Μέχρι τώρα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει. Έχουμε στα χέρια μας ένα ακατέργαστο διαμάντι δισεκατομμυρίων που όμως δε μπορούμε να εκμεταλλευτούμε. Είναι απαραίτητο να γίνουν κάποια έργα, όμως το κόστος είναι πολύ μεγάλο»


Κλείνοντας ο Υπουργός τόνισε ότι τον χαροποιεί που βλέπει νέους ανθρώπους να ξεκινάνε για διακοπές αυτές τις μέρες, αλλά και πόσο τον στεναχωρεί η σκέψη πως πολλοί άλλοι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.