1 Ιουν 2013

Νέες επενδύσεις στη ναυτιλία από τον Π. Παππά σε φορτηγά και containerships



Δυναμικά κινείται στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία ο πλοιοκτήτης Πέτρος Παππάς.  Πιο συγκεκριμένα, η ναυτιλιακή του  εταιρεία, Oceanbulk,  ενισχύει τον στόλο της  με τα φορτηγά πλοία , αυτή τη φορά ναυλώνοντας  οκτώ νεότευκτα ultramax από κινεζικά ναυπηγεία.


Πιο συγκεκριμένα προχώρησε σε bareboat ναύλωση για οκτώ χρόνια,  τεσσάρων  φορτηγών πλοίων με option για άλλα τέσσερα από την ναυτιλιακή εταιρεία Yangzijiang που ανήκει στον ναυπηγικό όμιλο Jiangu New Yangzijiang Shipbuilding. H χωρητικότητα του κάθε πλοίου είναι 64.000 τόνοι και θα παραδοθούν το 2015.
Η Oceanbulk αν και παραδοσιακά δραστηριοποιείται και στην αγορά  των φορτηγών πλοίων, εισήλθε και στον κλάδο των δεξαμενόπλοιων δίνοντας πρόσφατα  60 εκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση του Northen Light, χωρητικότητας 50.300 τόνων , ναυπηγήσεως 2004 και του  Northen Ocean, 50.300 τόνων , ναυπηγήσεως 2005. Πλέον διαχειρίζεται στόλο που αποτελείται από έξι δεξαμενόπλοια.    


Η εταιρεία του Πέτρου Παππά μπήκε σε κοινοπραξία με την αμερικανικών συμφερόντων επενδυτική εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων Oaktree Capitalμε στόχο την απόκτηση φορτηγών πλοίων και την παραγγελία νεότευκτων  containerships

ΠΗΓΗ: newmoney.gr