27 Ιουν 2013

Κάπτεν Γούεϊ: Θα κάνουμε το Ελληνικό, Ντουμπάι

 

«Θα ενθαρρύνω κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στη χώρα σας» – Κινεζικό fund ενδιαφέρεται για το χώρο του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό

Το παράδειγμα του τεχνητού νησιού-ξενοδοχείου στο Ντουμπάι χρησιμοποίησε ο ισχυρός άνδρας της COSCO, Κάπτεν Γούει Τζιαφού, για να δείξει την έκταση των σχεδίων που έχουν οι Κινέζοι επιχειρηματίες για τη χώρα μας.

Μιλώντας στην εκδήλωση για την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Ναυτιλίας, της COSCO ΣΕΠ, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να προχωρήσει η επέκταση του προβλήτα ΙΙΙ στο δυτικό μέρος, ο ισχυρός άνδρας της κινεζικής εταιρίας είπε ότι ο ίδιος θα αναλάβει να ενθαρρύνει επιχειρήσεις από τη χώρα του για να προχωρήσουν σε επενδύσεις στην Ελλάδα. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι ήδη κινεζικό fund έχει εκφράσει ενδιαφέρον για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, τι παραπάνω έχει το Ντουμπάι από την Ελλάδα, αφού, όπως είπε, είναι μόνο μια έρημος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έκανε λόγο για μία πολύ μεγάλη επένδυση στη χώρα μας και χαρακτήρισε τον κάπτεν Γουέι Τζιαφού μεγάλο φίλο της Ελλάδας.

«Πιστεύουμε στη δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα που δίνουν βάθος στην οικονομία μας και προοπτική στις νέες γενιές. Εκτιμούμε ότι η στρατηγική συνεργασία που ξεκίνησε με την Κίνα και την COSCO είναι μια σχέση που θα χαρακτηρίζει τις γενιές που θα έρθουν» υποστήριξε ο υπουργός.

Ο πρόεδρος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, επεσήμανε ότι συνεχίζουμε την προσπάθεια επενδύσεων στο λιμάνι μέσω COSCO και μέσω της πολιτικής των παραχωρήσεων που γνωρίζουμε ότι είναι και ο μόνος τρόπος στο ευρωπαϊκό λιμενικό σύστημα για την ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, Στέλιος Σταυρίδης, τέλος, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας, δήλωσε ότι είμαστε ευτυχείς και υπερήφανοι που η Ελλάδα μπορεί και έχει τόσο σημαντικούς συνεργάτες οι οποίοι μπορούν και δημιουργούν πλούτο για την κοινωνία μας και τον Πειραιά προσθέτοντας ότι η θέση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα του ΟΛΠ είναι δεδομένη: «Εμείς θέλουμε ένα λιμάνι του Πειραιά το οποίο να αναπτυχθεί συνολικά και όχι ετεροβαρώς».