27 Ιουν 2013

Νέο φιλικό διακανονισμό αναζητούν ΟΛΠ-Cosco

 

 

- Νέα συνάντηση σήμερα στις 16:00 στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταξύ του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της  Cosco, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ

Με στόχο να υπογραφεί  το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της ΟΛΠ ΑΕ και της ΣΕΠ-Cosco  για να προχωρήσει η επέκταση της προβλήτας ΙΙΙ, πραγματοποιείται σήμερα στις 16:00 συνάντηση στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου μεταξύ του νέου υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της  Cosco, του ΟΛΠ και του ΤΑΙΠΕΔ.

Οι δύο πλευρές  μέσα σε έναν μήνα θα πρέπει να υπογράψουν το νέο φιλικό διακανονισμό σύμφωνα με τον οποίο  η ΣΕΠ θα αναλάβει να κατασκευάσει το δυτικό μέρος της προβλήτας ΙΙΙ. Στον ίδιο χώρο θα κατασκευαστεί η νέα προβλήτα πετρελαιοειδών, με έξοδα της Cosco, ενώ ως αντισταθμιστικό θα κατασκευαστεί και ένα τουριστικό λιμάνι στο Πέραμα.

Οι δύο πλευρές στο συμφωνητικό επισημαίνουν ότι σε αυτόν τον μήνα που έχουν διορία, θα συνεξετασθούν το εγγυημένο και σταθερό αντάλλαγμα που προβλέπει η σύμβαση ότι πρέπει να καταβάλει η Cosco και η οποία θέλει να καταργηθεί.

Οι συζητήσεις θα γίνουν στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, αλλά και της διαρκούς μείωσης του ΑΕΠ από το 2009 μέχρι και τώρα.