10 Ιουν 2013

Η δίκη των συνδικαλιστών-ναυτικών αναβλήθηκε για τις 18/6/2013




Η διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ χαιρετίζει την συμμετοχή και την έμπρακτη αλληλεγγύη  εκατοντάδων Ναυτεργατών και εργαζομένων που συμμετείχαν κατά την διαδικασία της αυτόφωρου διαδικασίας των συνδικαλιστικών της στελεχών οι οποίοι ως γνωστόν κρατήθηκαν όλη την ημέρα της Παρασκευής (7/6/2013) και ακολούθως μεταφέρθηκαν στον Πειραιά τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας. Στην δίκη που ορίσθηκε το Σάββατο 8/6/2013
εξέφρασαν την συμπαράστασή τους Ναυτεργάτες και εργαζόμενοι από τα συνδικάτα του Πειραιά και τις Ναυτεργατικές οργανώσεις την ΓΣΕΕ, το Ε.Κ. Πειραιά κ.λπ. Επίσης ήταν παρόντες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαμβακά Ευγενία και άλλα στελέχη του κόμματος.

Σε δηλώσεις τους τα στελέχη της ΠΕΝΕΝ υπογράμμισαν ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες, ότι η κυβέρνηση στοχεύει στο χτύπημα των αγώνων και των δίκαιων διεκδικήσεων των Ναυτεργατών, στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων και στην νομιμοποίηση της απλήρωτης Ναυτικής εργασίας. Πιστεύουμε ότι οι διάτρητες αυτές κατηγορίες θα καταπέσουν και δικαστικά.
Κάλεσαν τους Ναυτεργάτες να συνεχίσουν τους αγώνες τους τόσο για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών τους όσο και ενάντια στην μνημονιακή κυβερνητική πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των εφοπλιστών.
Στον αγώνα αυτόν η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ όπως πάντα θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ανατροπή της μνημονιακής κυβερνητικής πολιτικής.
Τέλος η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τις ευχαριστίες της για την συμπαράσταση που αναπτύχθηκε και εκφράστηκε με την σύλληψη και παραπομπή των στελεχών της στην αυτόφωρη διαδικασία. Θλιβεροί απόντες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και των Σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ που προτίμησαν και επέλεξαν την ένοχη σιωπή αφού οι διώξεις αφορούσαν όχι τους ίδιους αλλά στελέχη της ΠΕΝΕΝ….
Η δίκη αναβλήθηκε για τις 18/6/2013"