22 Ιουν 2013

Βασικοί άξονες της εθνικής λιμενικής στρατηγικής, 2014-2019




- Συναντήσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουρουρούλη, στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μετέβη στις Βρυξέλλες, όπου είχε διαδοχικές υψηλόβαθμες συναντήσεις.

Ο κ. Μουσουρούλης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα μεταφορών, Σίιμ Κάλας, με τον οποίο συζήτησαν θέματα θαλασσίων μεταφορών και λιμενικής πολιτικής. Ο κ. Μουσουρούλης παρουσίασε στον κ. Κάλας τους βασικούς άξονες της εθνικής λιμενικής στρατηγικής, 2014-2019.


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου συναντήθηκε στη συνέχεια με την Σεσίλια Μάλμστρομ, Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στην οποία εξέθεσε το σημαίνον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα λόγω των αυξημένων παράνομων μεταναστευτικών ροών από τα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας. Παρουσίασε επίσης, τα μέτρα και τις ενέργειες που λαμβάνει και που σκοπεύει να λάβει το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την αντιμετώπιση και διαχείριση του φαινομένου αυτού.

Ο κ. Μουσουρούλης είχε επίσης επαφές με ανώτατα στελέχη της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.