11 Ιουν 2013

Κλίμα σε βάρος της ΑΝΕΚ θέλουν να δημιουργήσουν οι Ιταλοί με στόχο την Αδριατική



Αναδημοσίευση
από την εφημερίδα
Παραπολιτικά

- Η κόντρα μεταξύ της θυγατρικής του Ομίλου Grimaldi, Minoan Lines και της ΑΝΕΚ καλά κρατεί. 

- Οι Ιταλοί  φαίνεται ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα σε βάρος της ΑΝΕΚ και μέσω διαρροών προειδοποιούν για τις επόμενες κινήσεις τους, όπως την προσφυγή στην Επιτροπή Ανταγωνισμού γιατί δεν τους εγκρίθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών , το αίτημά τους για δρομολόγηση του πλοίου «‘Ικαρος» στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.


- Οι Ιταλοί προσπαθούν να πιέσουν και τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστή Μουσουρούλη αφού θα επαναφέρουν το αίτημά τους σε αυτόν, ο οποίος μπορεί να αλλάξει την απόφαση του ΣΑΣ εφόσον υπάρχει «ανάγκη κάλυψης έκτακτων συγκοινωνιακών αναγκών».

- Το ΣΑΣ είχε απορρίψει ομόφωνα το αίτημα της Minoan  αφού είχε κατατεθεί εκπρόθεσμα. Το ερώτημα που προκύπτει είναι «πως γίνεται η Minoan να προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα ότι όλα  είναι σε βάρος της  όταν οι αρμόδιοι της εταιρείας κατέθεσαν εκπρόθεσμα το αίτημα».  Κουβέντα δεν γίνεται στις  διαρροές για το εκπρόθεσμο της όλης υπόθεσης.

 - Η πραγματική αιτία  είναι η κόντρα που υπάρχει μεταξύ του Εμ.Γκριμάλντι και του Γ.Σ.Βαρδινογιάννη, με τον Ιταλό επιχειρηματία να θέλει να κυριαρχήσει κυρίως στην Αδριατική σε βάρος των Ελλήνων.  Επίσης, υπάρχει κόντρα και στο εσωτερικό της  Hellenic Seaways όπου συγκρούονται τα συμφέροντα των δύο πλευρών και στις  συνεδριάσεις  του ΔΣ υπάρχει μεγάλη ένταση.