22 Ιουν 2013

Ακτοπλοία: Το νέο Δ.Σ. της Minoan Lines





Κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της MINOAN LINES, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013, στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας στο Ηράκλειο Κρήτης, εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από οκτώ (8) μέλη, με τετραετή θητεία.



Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, που συγκροτήθηκε σε σώμα την ίδια ημέρα, έχει ως εξής:

 


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ MINOAN LINES






Πρόεδρος Δ.Σ.:
κ. Emanuele Grimaldi
Αντιπρόεδρος Δ.Σ.:
κ. Μιχαήλ Χατζάκης
Διευθύνων Σύμβουλος:
κ. Αντώνιος Μανιαδάκης
Μέλος Δ.Σ.:
κ. Gianluca Grimaldi
Μέλος Δ.Σ.:
κ. Diego Pacella
Μέλος Δ.Σ.:
κ. Paul Kyprianou
Μέλος Δ.Σ.:
κ. Κωνσταντίνος Μαμαλάκης
Μέλος Δ.Σ.:
κ. Γεώργιος Παπαγεωργίου








Ο Όμιλος Grimaldi έχει έδρα τη Νάπολη (Ιταλία), ελέγχει ένα στόλο με περισσότερα από 100 πλοία και απασχολεί περίπου 10.000 εργαζόμενους. Το 2011, έχει μεταφέρει πάνω από 2,8 εκατομμύρια επιβάτες, πάνω από 3 εκατομμύρια Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και 1,52 εκατομμύρια ρυμουλκούμενα, φορτηγά αυτοκίνητα και εμπορευματοκιβώτια. Στον επιβατικό τομέα, εκτός από τη GrimaldiLines, ο Όμιλος ελέγχει τη Finnlines, που κατέχει ηγετική θέση στη Βαλτική Θάλασσα και τη Minoan Lines στην Ελλάδα, η οποία κατέχει ηγετική θέση  τόσο στην Αδριατική θάλασσα, μεταξύ Ιταλίας και Ελλάδας,  όσο και στη γραμμή από τον Πειραιά (το λιμάνι της Αθήνας) προς την Κρήτη.



Η Minoan Lines ιδρύθηκε το 1972, έχει έδρα το Ηράκλειο (Κρήτη) και από το 2008 αποτελεί μέρος του Ομίλου Grimaldi. Κατέχοντας ηγετική θέση στις γραμμές μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας καθώς και στη γραμμή της Κρήτης, η Minoan Lines διαχειρίζεται ένα στόλο από επτά υπερσύγχρονα, υψηλών προδιαγραφών και ταχυτήτων πλοία. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στις γραμμές : Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Αγκώνα,  Πάτρα – Ηγουμενίτσα –Τεργέστη και Πειραιάς – Ηράκλειο.