19 Ιουν 2013

Επίσκεψη Αρχηγού Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου





      Σειρά επισκέψεων πραγματοποίησε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Δημήτριος Μπαντιάς το διάστημα 13-14/06/2013 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Λέσβο και Χίο.
      Στη Λέσβο, συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου & Νησιώτικης Πολιτικής κ. Σπιλάνη Ι. και συζήτησαν το θέμα μεταφοράς της έδρας της 1ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. από την Καβάλα στη Μυτιλήνη και της διάθεσης κατάλληλου κτιρίου για τη στέγασή της, καθώς επίσης και το θέμα φύλαξης του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας.
Για θέματα που αφορούν στις παράνομες μεταναστευτικές ροές, είχε συναντήσεις με το Διοικητή της 98ης ΑΔΤΕ Υποστράτηγο Μήττα Δ., το Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου Υποστράτηγο Κορδονούρη Π., τον Πρόεδρο Εφετών Αιγαίου κ. Μανώλαρο Φ., την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Στεφανίδου Γ. και την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κα Καραγιαννακίδου Α.
      Επίσης επισκέφτηκε το χώρο φύλαξης μεταναστών εντός του λιμένα Μυτιλήνης και έδωσε εντολή άμεσης βελτίωσης των συνθηκών της ολιγοήμερης παραμονής με την τοποθέτηση κατάλληλων σκηνών  .
        Στη Χίο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» και σε άλλους κατάλληλους χώρους στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου των Αρχηγών των Ακτοφυλακών των Κ-Μ της Ε.Ε. (E.C.G.F.F.) που θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2013.
        Κατά την διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του ο Αρχηγός Λ.Σ. συνομίλησε με το προσωπικό και τα πληρώματα των σκαφών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, τους οποίους συνεχάρη για το διαρκή αγώνα που δίνουν σε καθημερινή βάση στο Ανατολικό Αιγαίο, τους διαβεβαίωσε ότι έχουν την αμέριστη στήριξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και τους προέτρεψε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και αποφασιστικότητα το σπουδαίο εθνικό έργο που επιτελούν στο χώρο ευθύνης τους.