30 Μαρ 2016

Κρουαζιέρα: Οι Τούρκοι προστατεύουν την...Κω!

Η Κως δείχνει να βγαίνει από το πρόβλημα που δημιουργούν οι μεταναστευτικές ροές με τη βοήθεια των Τούρκων. Όπως επισημαίνουν στελέχη της τουριστικής αγοράς, η Τουρκία μόλις διαπίστωσε ότι λόγω του προσφυγικού προβλήματος σημειώθηκε ανάσχεση του τουριστικό ρεύματος προς το Μποντρούμ, αύξησε τις περιπολίες στην περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τη Κω, στέλνοντας τους πρόσφυγες πιο βόρεια. Το αποτέλεσμα είναι να αναπνεύσει και η Κως.

«Οι προσφυγικές ροές στα νησιά έχουν αισθητά μειωθεί την τελευταία εβδομάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας κι έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα όμως οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές στο Ανατολικό Αιγαίο κάτι που πρέπει να συνεκτιμηθεί» επισημαίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος-ΠΟΕΠΛΣ και προσθέτει για την κατάσταση στον Πειραιά:
«Κι ενώ η κατάσταση στα νησιά δείχνει για την ώρα βελτιωμένη, οι συνθήκες παραμονής χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο λιμάνι του Πειραιά είναι απαράδεκτες, γεγονός που όχι μόνο δυσχεραίνει το έργο των λιμενικών και τη σωστή λειτουργία του λιμανιού αλλά εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια και την υγεία όχι μόνο αυτών των ταλαιπωρημένων ανθρώπων αλλά και των λιμενικών. Ο αριθμός των προσφύγων και των μεταναστών συνεχώς αυξάνεται στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΟΕΠΛΣ σε αρκετές περιπτώσεις ο ρόλος κάποιων Μ.Κ.Ο. περισσότερο δυσκολεύει παρά συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.