25 Μαρ 2016

Επέστρεψε η επιφυλακτικότητα στις διαλύσεις πλοίων

 Πάντως το επόµενο διάστηµα, αναγκαστικά θα πρέπει να υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον, λόγω της κατάθεσης του νέου προϋπολογισµού στο Πακιστάν και στο Μπαγκλαντές την πρώτη εβδοµάδα του Ιουνίου αλλά και της έναρξης των Μουσώνων στα τέλη Μαΐου.
Στην Ινδία, ύστερα από µία εβδοµάδα µε ικανοποιητικό αριθµό κλεισιµάτων κυρίως σε Panamax και Handy, την προηγούµενη εβδοµάδα δεν πραγµατοποίησε κανένα κλείσιµο παρά το γεγονός ότι οι τιµές του σιδήρου παρέµειναν σταθερές, η ρουπία ισχυροποιήθηκε στις 66,5 προς το δολάριο και ο αριθµός των διαλυτηρίων σε λειτουργία έφτασε τους 100 από 25 στα τέλη του 2015, επιβεβαιώνοντας τις προσδοκίες των End Buyers για διόρθωση των τιµών. Στο Μπαγκλαντές, όσες πράξεις έγιναν είχαν σαν γνώµονα αποκλειστικά την σπέκουλα, εξού και οι υψηλές προσφερόµενες τιµές, αλλά η πρόσφατη βίαια µείωση των τιµών του σιδήρου κατά $ 25/LDT αντίστρεψε το κλίµα και αναµένουµε να δούµε αν θα υπάρξει συνέχεια στο αγοραστικό ενδιαφέρον και σε τι επίπεδα τιµών. Στο Πακιστάν, η είδηση ότι στο τέλος της εβδοµάδας θα επιβληθεί φόρος 15% στις φθηνές εισαγωγές σιδήρου από την Κίνα, έδωσε ώθηση στην αγορά όπου αναµένεται να εκδηλωθεί έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον το επόµενο διάστηµα, ιδιαίτερα για πλοία µεγαλύτερου τονάζ. Η Κίνα, συνεχίζει και απέχει από την αγορά, καθώς µέχρι το τέλος του 2017 θα υφίσταται το πρόγραµµα των επιδοτήσεων για τις κρατικές εταιρείες. . Ο συνολικός αριθµός των διαλύσεων την τελευταία εβδοµάδα ήτανε 1,233,786 DWT περίπου, εκ των οποίων το 91% (1,123,304 DWT) ήτανε πλοία ξηρού φορτίου, το 3% (41,465 DWT) δεξαµενόπλοια, και το 6% (69,017 DWT) Containers. Οι τιµές για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια κυµάνθηκαν ως εξής: ✏ Ινδία: Από $ 245 - $ 275 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα. ✏ Πακιστάν: Από $ 250 - $ 280 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα. ✏ Μπαγκλαντές: Από $ 255 - $ 285 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια αντίστοιχα ✏ Κίνα: Από $ 140 - $ 150 για πλοία ξηρού φορτίου και δεξαµενόπλοια
Ύστερα από µία εβδοµάδα έντονης δραστηριοποίησης και αισιοδοξίας επέστρεψε η επιφυλακτικότητα στους End Buyers οι οποίοι θεωρούν ότι η άνοδος των τιµών είναι παροδική και πως σύντοµα θα υπάρξει κάποια διόρθωση. Αυτό βέβαια δεν λειτούργησε αποτρεπτικά από το να γίνουν κάποια κλεισίµατα σε υψηλά νούµερα σπέκουλας και ιδιαίτερα σε Capes, όπου µέχρι στιγµής έχουν κλειστεί συνολικά 36.

ΠΗΓΗ: G.Moundreas SA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.