21 Μαρ 2016

Το προσφυγικό στη συνάντηση Θ.Δρίτσα με τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. Δημήτρη Κουτσούμπα



Τον Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας κ. Δημήτρη Κουτσούμπα, δέχθηκε σήμερα στο Υπουργείο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας. Στην αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. συμμετείχαν επίσης, η Βουλευτής Β΄ Πειραιά κ. Διαμάντω Μανωλάκου, ο Βουλευτής Αττικής κ. Γιάννης Γκιόκας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά κ. Γιάννης Μανουσογιαννάκης, το μέλος του Π.Γ. του Κ.Κ.Ε. κ. Κώστας Παρασκευάς, η υπεύθυνη Τμήματος Δικαιοσύνης, Λαϊκών Ελευθεριών & Μεταναστών της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. κ. Λίνα Κροκίδη και η δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη κ. Αθηνά Ζύμαρη.


Στη συνάντηση εκλήθη και συμμετείχε και ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης. Η προγραμματισμένη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα, δεν κατέστη τελικά δυνατή, λόγω έκτακτου κωλύματος. Από την πλευρά του Υπουργείου και του Αρχηγείου, πήραν μέρος o Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς και ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Σταμάτης Ράπτης.

Ο Υπουργός ενημέρωσε τον Γ.Γ. και την αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε., για τις εξελίξεις στο προσφυγικό θέμα σε σχέση με τη πρόσφατη συμφωνία και την πορεία υλοποίησής της, καθώς και για τον τρόπο λειτουργίας του Πειραιά, ως χώρου προσωρινής παραμονής των προσφύγων, έως τη μεταφορά τους σε κέντρα ανοικτής φιλοξενίας. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο το Λ.Σ.-ΕΛΛ.ΑΚΤ., ανταποκρίνεται στα καθήκοντα που προκύπτουν από την ανάγκη υποστήριξης μεγάλου αριθμού προσφύγων, που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Πειραιά και δόθηκε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμα. Αντίστοιχη ενημέρωση για το λιμάνι του Πειραιά, έγινε και από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γαβρίλη. Από την πλευρά του Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., παρουσιάστηκαν οι θέσεις του κόμματος, για το προσφυγικό θέμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.