5 Μαρ 2016

Επιπλέον έσοδα 30 εκατ. ευρώ στην ακτοπλοΐα λόγω προσφυγικού

Σωσίβιο και για το 2016 θα είναι οι πρόσφυγες για την ελληνική ακτοπλοΐα, αν συνεχιστεί βέβαια η ίδια κατάσταση στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Το 2015 τα έσοδα των εταιρειών που ενεπλάκησαν στη μεταφορά προσφύγων, είτε με ναυλωμένα πλοία είτε με κανονικά δρομολόγια, ενισχύθηκαν κατά περίπου 30 εκατ. ευρώ, μια χρονιά που -εάν εξαιρεθούν οι πρόσφυγες- η ακτοπλοϊκή κίνηση ήταν μειωμένη κατά 7% σε σχέση με το 2014. Σημειώνεται ότι το 2014 ήταν η πρώτη χρόνια μετά το 2008 που παρατηρήθηκε άνοδος της επιβατικής κίνησης (+7%).

Πάντως, όπως υποστήριξε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας Μιχάλης Σακέλλης, τα όποια οφέλη για τον ακτοπλοϊκό κλάδο από τη διακίνηση προσφύγων είναι πρόσκαιρα, καθώς το προσφυγικό επιδρά αρνητικά στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών, κυρίως στη Μυτιλήνη. Οι κοινωνικές και οικονομικές ζημιές μεσοπρόθεσμα είναι σοβαρές, μέρος των οποίων θα επωμισθεί και η ακτοπλοΐα, συμπλήρωσε.
Επίσης, ο κ. Σακέλλης διευκρίνισε ότι οι πρόσφυγες, ανεξάρτητα με ποιο πλοίο διακινούνται, καταβάλλουν εισιτήριο ίδιο με αυτό που ισχύει και για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.