30 Δεκ 2014

Και δεύτερος Έλληνας νεκρός στο Norman Atlantic - Αλαλούμ με τους αγνοούμενους

Δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη το όνομά του - Οι σοροί των άλλων 8 νεκρών δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη - Οι ελληνικές αρχές λένε ότι έχουν διασωθεί 432 - Ιταλός υπουργός Μεταφορών: «Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοουμένων. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για λίστα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων»

29 Δεκ 2014

ΟΛΠ: Υποδέχεται τα πλοία που θα κάνουν «ποδαρικό» τη νέα χρονιά

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ο ΟΛΠ θα υποδεχθεί τα επιβατικά πλοία που θα δέσουν στο λιμάνι του Πειραιά με το ξεκίνημα της νέας χρονιάς.

Το κοίτασμα Ιωαννίνων πρώτο ελληνικό "θύμα" της πτώσης των τιμών του πετρελαίου

Η σημαντική πτώση της τιμής του πετρελαίου που περιορίζει τα περιθώρια για έρευνα και  εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων, καταγράφει ήδη το πρώτο "θύμα" στο πρόγραμμα εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων της Ελλάδας. 

Η ανακοίνωση της ΠΝΟ για το «Norman Atlantic»

O γγ της ΠΝΟ, cptn Ιωάννης Χαλάς
«Το τραγικό περιστατικό του υπό Ιταλική σημαία και Ιταλική πλοιοκτησία επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου “Norman Atlantic” και η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Κυριακής 28 Δεκεμβρίου 2014, 32 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά των Οθωνών στα στενά του Οτράντο, συνεπεία του οποίου, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες έχασε τη ζωή του ένας Έλληνας επιβάτης κυριολεκτικά βύθισε σε οδύνη και πένθος την εορταστική ατμόσφαιρα των εορτών.

Up Date- Πέντε νεκροί - Εβγαλαν όλους τους επιβάτες από το Norman Atlantic

Ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων έχει ανέλθει στους 407 - Ερωτήματα για τους λόγους που δεν είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, αλλά και για τους χειρισμούς των ιταλικών αρχών

Σε τραγωδία κατέληξε το θρίλερ στη Μεσόγειο με το πλοίο «Norman Atlantic» καθώς σύμφωνα με  πληροφορίες οι οποίες επιβεβαιώθηκαν από τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, τέσσερις νεκροί περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, γεγονός που ανεβάζει το συνολικό αριθμό των νεκρών σε πέντε.

28 Δεκ 2014

Επιστήμονες που σώθηκαν από τους πάγους εκπέμπουν «SOS» για την Ανταρκτική

Οι πάγοι λιώνουν, ο πληθυσμός των πιγκουίνων έχει μειωθεί σημαντικά και τα πουλιά δεν βρίσκουν πια τροφή για τα μικρά τους

Τα περασμένα Χριστούγεννα, όλος ο κόσμος παρακολουθούσε επί μέρες, με κομμένη την ανάσα, τις αγωνιώδεις προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό των 52 επιβατών του ρωσικού πλοίου Akademik Shokalskiy.

26 Δεκ 2014

Ο "πόλεμος" τιμών στο πετρέλαιο και ποιοι θα κερδίσουν την... ύστατη μάχη

Το κραχ στην τιμή του πετρελαίου ανέτρεψε τη γεωπολιτική σκακιέρα. Το 2015 ξεκινά με το μεγάλο ερώτημα, ποιος θα κατορθώσει να νικήσει στον νέο πόλεμο τιμών που έχει ξεσπάσει. Ο ΟΠΕΚ; Η Ρωσία ή μήπως οι Αμερικανοί παραγωγή shale oil;

Αλλάζει όψη ο Πειραιάς




Ο Πειραιάς αλλάζει. Τέσσερις μόλις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τη  νέα Δημοτική Αρχή, άρχισαν να  υλοποιούνται τα πλάνα που ανακοινώθηκαν  κατά  την προεκλογική  περίοδο.

25 Δεκ 2014

Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι από την πτώση της τιμής του πετρελαίου στη ναυτιλία

Tα γεωπολιτικά και οικονομικά παιχνίδια που παίζονται με το πετρέλαιο έχουν άμεσες επιπτώσεις  στην παγκόσμια  ναυτιλία, τόσο θετικές όσο και αρνητικές.

24 Δεκ 2014

Μήνυμα ΥNA, Μ. Βαρβιτσιώτη,προς τους Έλληνες Ναυτικούς για την Εορτή των Χριστουγέννων

Έλληνες ναυτικοί,
Χρόνια πολλά σε όλους σας, υγεία πάνω από όλα σε σας και τις οικογένειες σας.
Καλές γιορτές και ειρηνικός ο καινούργιος χρόνος.
Αντιλαμβάνομαι πόσο δύσκολο είναι για έναν άνθρωπο να περνά τις ήμερες αυτές μακριά από την πατρίδα, την οικογένεια και τους φίλους υπηρετώντας το καθήκον.
Εδώ στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου είμαστε όλοι ευγνώμονες που κρατάτε ψηλά τη σημαία της ναυτικής τιμής της Ελλάδας.

Πανεπιστήμιο Χίου: Ανοίγει ναυτιλιακό τμήμα μόνο για ξένους φοιτητές εκτός Ε.Ε.

Οι πρώτοι 70 φοιτητές τον Σεπτέμβριο, λέει ο Ανδρέας Λοβέρδος

Τη λειτουργία Ναυτιλιακού τμήματος από τον Σεπτέμβριο μόνο για ξένους φοιτητές εκτός Ευρωπαικής Ενωσης με δίδακτρα ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αλήθεια» Χίου, παραχώρησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος. 

Κινέζος πρωθυπουργός: Θέλουμε να κάνουμε κι άλλες επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο κ. Λι εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του φιλικού διακανονισμού ανάμεσα σε ΟΛΠ και Cosco - Υπογράμμισε τη βούληση του Πεκίνου για επενδύσεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συμμετοχή σε αποκρατικοποιήσεις

23 Δεκ 2014

Ανοίγει ο δρόμος για την επένδυση των 230 εκατ. της Cosco στον Πειραιά


Του
ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΑΝΟΓΛΟΥ 
Καθημερινή 
 

«Πλώρη» για την κατάληψη της πρώτης θέσης μεταξύ των λιμανιών της Μεσογείου, αναφορικά με τον αριθμό των διακινούμενων εμπορευματοκιβωτίων ετησίως, βάζει το λιμάνι του Πειραιά, μετά την κύρωση της νέας σύμβασης εκμετάλλευσης μεταξύ ΟΛΠ και Cosco από τη Βουλή.

Γιατί μπορεί να πέσει και στα 20 δολάρια η τιμή του βαρελιού

ANATOLE KALETSKY / REUTERS
Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει και πόσο καιρό θα μείνει εκεί; Η υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου κατά 50% θέτει τα δύο αυτά ερωτήματα κι ενώ κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά το πρώτο (εγώ θα το επιχειρήσω), το δεύτερο είναι εύκολο.

Οδηγίες για λήψη μέτρων στους χώρους ευθύνης Λιμενικών Αρχών κατά την περίοδο της εορτής των Χριστουγέννων και του νέου έτους

Ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του νέου έτους και κατόπιν εντολής του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής εξέδωσε οδηγίες προς τις Λιμενικές Αρχές για εντατικοποίηση των διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών αστυνόμευσης στους χώρους ευθύνης τους, λόγω της αναμενόμενης αυξημένης διακίνησης επιβατών και οχημάτων από τους λιμένες της ηπειρωτικής χώρας προς τα νησιά μας.

Αρνητική εικόνα στις διαλύσεις πλοίων

Αρνητική συνεχίζει και παραμένει η εικόνα στον τομέα των διαλύσεων, με τους End Buyers να
αντιμετωπίζουν ακόμη το πρόβλημα των υψηλών αποθεμάτων από πλοία τα οποία είχαν αγοράσει σε
υψηλές τιμές και που δεν μπορούν να πουλήσουν, καθώς οι αγορές προτιμούν τις φθηνές Κινεζικές
εισαγωγές.

22 Δεκ 2014

Εορταστική εκδήλωση Χριστουγέννων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του ΥΝΑ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση των Χριστουγέννων, σήμερα, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, της ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος, των γενικών γραμματέων του Υπουργείου, καθώς και επίσημων προσκεκλημένων και στελεχών του Λιμενικού Σώματος και του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Βαρβιτσιώτης-Κεφαλογιάννη: Αποφάσισαν τη σύσταση Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την κρουαζιέρα



Στη δημιουργία  Εθνικής Συντονιστικής Επιτροπής για την παρακολούθηση της κρουαζιέρας, η οποία θα έχει στόχο να λύνει προβλήματα που ανακύπτουν κάθε μέρα στον συγκεκριμένο κλάδο κατέληξαν ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΟΜΥΛΕ: "Θα εντείνουμε τον αγώνα, κατά της πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου, στον Ο.Λ.Π στον Ο.Λ.Θ"



Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Χαιρετίζουμε την μαζική και δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων του Λιμανιού, στην απεργία και στην συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας.

Η Κυβέρνηση, με διαδικασίες που νοθεύουν την Δημοκρατία, με μια τροπολογία που ψηφίστηκε από τα άδεια έδρανα της Βουλής, παρέδωσε την επέκταση της προβλήτας 3 στην Cosco. Αγνόησε  ακόμα και τους ελάχιστους όρους του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έβλαψε τα συμφέροντα του Δημοσίου και προήγαγε την επιχειρηματική θέση της Cosco.

Πέτρος Παππάς: Ο ναυτιλιακός κολοσσός των 103 πλοίων

Μερική Αναδημοσίευση
από το Πρώτο ΘΕΜΑ

«Κι αν είσαι παπάς με την αράδα σου θα πας», λέει ο θυμόσοφος λαός, όμως ο συγκεκριμένος Παππάς έχει υπερκεράσει τους πάντες, σε μια απίστευτη επιχειρηματική πορεία προς την κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας - εν μέσω μάλιστα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Αναφερόμαστε στον κ. Πέτρο Αλέκου Παππά, 61 ετών σήμερα. Το 2014 αποδείχθηκε μια ονειρεμένη χρονιά για τον Ελληνα εφοπλιστή, ο οποίος αφού κέρδισε την εμπιστοσύνη των Αμερικανών επενδυτών έφτασε μέσα σε τρία χρόνια να πετύχει, κατά την μπασκετική έκφραση, 100άρα και να ελέγχει πλέον έναν στόλο από 103 πλοία, ξηρού φορτίου, δεξαμενόπλοια προϊόντων (Product Shipping and Trading) και φορτηγά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

21 Δεκ 2014

Κύρωση από τη Βουλή των Ελλήνων της συμφωνίας ανάμεσα στον ΟΛΠ και COSCO για νέες επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά

Υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, εχθές, η τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ. ΑΕ (θυγατρική της COSCO) και τις νέες επενδύσεις της δεύτερης στο λιμάνι του Πειραιά. Η τροπολογία υπερψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, καθώς και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

OPEC: Οι κερδοσκόποι ευθύνονται για την πτώση της τιμής του πετρελαίου

Ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας δήλωσε σήμερα πως η μη συνεργασία εκ μέρους παραγωγών εκτός του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OPEC) και οι δράσεις κερδοσκόπων οδήγησαν στην πτώση της τιμής του πετρελαίου, αλλά τόνισε πως είναι πεπεισμένος ότι η αγορά θα βελτιωθεί, ενώ παρόμοια άποψη εξέφρασε και ο ομόλογός του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

20 Δεκ 2014

Yπογράφηκε η απόφαση για το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα

Την απόφαση με την οποία ιδρύεται το πρώτο υδατοδρόμιο στην Ελλάδα, υπέγραψαν σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Παπαδόπουλος.

Γ. Ανωμερίτης: “Tα Ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού θα ξεπεράσουν το 2014 τα 50 εκ. ευρώ.”

Με τη συμμετοχή του 82,69% των παριστάμενων μετόχων, ολοκληρώθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ Α.Ε., η οποία διεξήχθη στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού.

Οι λόγοι που ανεβαίνει η τιμή του πετρελαίου

Συνεχίζονται τα στοιχήματα για πτώση την επόμενη βδομάδα.

Κέρδη περίπου 5% κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου, η οποία τερμάτισε τις συναλλαγές της Παρασκευής με θετικό πρόσημο, μετά τις ρευστοποιήσεις που δέχθηκε το τελευταίο διάστημα.

Πάνω από 45 εκατ. κοχ το ελληνικό νηολόγιο

Tο όριο των 45 εκατ. κοχ ξεπέρασε κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου η χωρητικότητα του υπό ελληνική σημαία στόλου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στο τέλος Οκτωβρίου 2014 στο ελληνικό νηολόγιο ήταν εγγεγραμμένα 1.866 πλοία και συνολικής χωρητικότητας 45.000.131 κόρων. Τον Οκτώβριο του 2013 ο στόλος αριθμούσε 1.907 πλοία χωρητικότητας 44,35 εκατ. κοχ.

Για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας θα συζητήσουν την Δευτέρα, η Ο.Κεφαλογιάννη και ο Μ. Βαρβιτσιώτης

Ευρεία σύσκεψη για την αναπτυξιακή προοπτική της κρουαζιέρας συγκαλούν τη Δευτέρα οι υπουργοί Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 

19 Δεκ 2014

Δωρεά της γενικής επισκευής του ΠΛΣ 133 Ηγουμενίτσας και του ΠΑΘ 050 από το ίδρυμα “Αικατερίνη Λασκαρίδη”

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα εκδήλωση βράβευσης του κ. Πάνου Λασκαρίδη και του Ιδρύματος “Αικατερίνη Λασκαρίδη”, για τη δωρεά της γενικής επισκευής του ΠΛΣ 133 Ηγουμενίτσας και του ΠΑΘ 050, στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά.

Ενημερωτική εκδήλωση για την ευρωπαϊκή ημέρα θάλασσας 2015





Ενημερωτική εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015 που θα διεξαχθεί τον Μάιο στον Πειραιά, πραγματοποιήθηκε την περασμενη Τετάρτη  στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη.

Στους δρόμους οι λιμενεργάτες για τον «Φιλικό Διακανονισμό» ΟΛΠ-Cosco

Διαμαρτύρονται στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια θα κάνουν πορεία προς τη Βουλή -Λένε «Όχι στην ιδιωτικοποίηση- ξεπούλημα του ΟΛΠ»

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί και πορεία προς τη Βουλή.

Ο δείκτης της ναυλαγοράς θα βρεθεί και κάτω από τις 800 μονάδες

Ανάλυση G.Moundreas SA 

Στην προηγούμενη ανασκόπηση, είχαμε αναφέρει πως δεν θα μας προκαλούσε εντύπωση αν μέχρι
τις εορτές των Χριστουγέννων ο BDI θα έσπαγε το ψυχολογικό φράγμα των 850 μονάδων και όπως
όλα δείχνουν όχι μόνο θα το σπάσει, αλλά με την πτωτική ταχύτητα που έχει δείχνει ότι θα βρεθεί και
κάτω από τις 800 μονάδες.

Εγκριση κανονισμού για έλεγχο των εκπομπών CO2 από τα πλοία

«Σκληρό πόκερ» παίζουν η Ευρωπαϊκή Ενωση με τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) για τον έλεγχο των κινήσεων στη λήψη περιβαλλοντικών μέτρων για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Χθες, το Συμβούλιο Περιβάλλοντος της Ε.Ε. κατέληξε σε πολιτική συμφωνία, ώστε η Ενωση να υιοθετήσει έναν νέο κανονισμό και να εφαρμόσει ένα περιφερειακό σύστημα ελέγχου εκπομπών CO2 όλων των πλοίων άνω των 5.000 gt στα ευρωπαϊκά λιμάνια. Ο νέος κανονισμός θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 και θα εφαρμοστεί από το 2018.

Μειώθηκε κατά 2,1% η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου


Μείωση 2,1% παρουσίασε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου, από πλοία 100 ΚΟΧ και άνω, σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο του 2014, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

18 Δεκ 2014

Η ελληνική ναυτιλία έχει δάνεια 61,5 δισ. δολαρίων

(Α-Δ: Κ. Οικονόμου Αναπλ. ΓΓ, ΔΣ, Κ. Φίτσιου Ταμίας, Μιλτιαδης Βαρβιτσιώτης, Dagfinn Lundee, Κ. Κουτσουμπέλης Αντιπρόεδρος Β, Ν. Βουγιούκας Α' Αντιπρόεδρος και Γ. Ξηραδάκης, Γενικός Γραμματέας)



Οι Ελληνικές τράπεζες ξεπερνώντας με επιτυχία  τα τελευταία stress tests δείχνουν ότι θα συνεχίσουν να αποτελούν σθεναροί πυλώνες στήριξης όλων των κλάδων της Ελληνικής ναυτιλίας συμπεριλαμβανομένων τη ναυτιλία μικρών αποστάσεων, την Ακτοπλοία, τους μικρότερους εφοπλιστές της ποντοπόρου.

Θετικές αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην Ναυτική Εκπαίδευση ο ΥΝΑ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχουν  θετικό αντίκτυπο στον ναυτιλιακό κόσμο αφού εναρμονίζουν, όπως επισημαίνουν κύκλοι της ναυτιλίας, τη ναυτική εκπαίδευση με τις πραγματικές συνθήκες της ναυτιλιακής αγοράς στελεχών.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας,  Μιχάλης Λάμπρος σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου αποτυπώνει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην Ακτή Μιαούλη:
Αναλυτικά:

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου: Διάκριση στον διαγωνισμό “Environmental Awards 2015”



Ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Α.Ε. συνεχίζει την προσπάθεια για την μετεξέλιξη του λιμανιού του Ηρακλείου σε ένα σύγχρονο και κομβικό λιμάνι στην καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση του ΟΛΗ, παράλληλα με την εξωστρεφή στρατηγική που εφαρμόζει, επιχειρεί να περιορίσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των λιμενικών υπηρεσιών και να ευαισθητοποιήσει τους χρήστες και τους επισκέπτες του λιμανιού σε θέματα περιβάλλοντος και οικολογίας.

Το νέο τοπίο στην ακτοπλοϊα μετά το deal Πειραιώς - ΑΝΕΚ




Η κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς να πάρε τον έλεγχο της ΑΝΕΚ παίρνοντας στην κυριότητά της το 24,5% των μετοχών της χανιώτικης εταιρείας για δάνειο που είχε δώσει στη Sea Star ύψους, 160 εκατομμυρίων ευρώ  δρομολογεί σημαντικές εξελίξεις στον κλάδο.

Λιμάνι Κέρκυρας: Στατιστικά Στοιχεία Κίνησης Κρουαζιέρας 2014




Με την χθεσινή άφιξη του κ/ζ Costa Fascinosa άλλη μια τουριστική σαιζόν για το λιμάνι της Κέρκυρας έφτασε στο τέλος της και σε γενικές γραμμές κρίνεται απολύτως ικανοποιητική αφού σε μια περίοδο οικονομικών προκλήσεων άλλα και της ασταθούς γεωπολιτικής κατάστασης της ευρύτερης περιοχής τα συμπεράσματα είναι θετικά για την κρουαζιέρα με 672.000 επιβάτες (72.000 home porting, 600.000 transit). 

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές είναι στο Top 100 της Lloyd’s

Δυνατή είναι η παρουσία των Ελλήνων πλοιοκτητών για μια ακόμη χρονιά στο Top 100 των ισχυρότερων παραγόντων στην παγκόσμια ναυτιλία.
Τη λίστα συντάσσει η έντυπη έκδοση της Lloyd’s List και σε αυτή περιλαμβάνονται 13 πλοιοκτήτες και ένα υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος.

17 Δεκ 2014

"Το λιμάνι του Πειραιά δεν πωλείται!"



«Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την κατάθεση Τροπολογίας, για το λεγόμενο «φιλικό διακανονισμό»,
μεταξύ Ο.Λ.Π. Α.Ε. – ΣΕΠ Α.Ε. COSCO»

"Με αιφνίδια Τροπολογία που κατατέθηκε χθες, στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, η κυβέρνηση, προφανώς αντιλαμβανόμενη  ότι ο πολιτικός της χρόνος τελειώνει, φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή, τη λεγόμενη συμφωνία του «φιλικού διακανονισμού» μεταξύ Ο.Λ.Π. και COSCO.

Η φυγή του Καπετάν Μάκη Αγούδημου στο μαγευτικό Λουγκάνο

Αναδημοσίευση από το 
protothema.gr Kείμενο + Φωτό

Εγκατέλειψε την Ελλάδα μαζί με την οικογένειά του, ενώ αύριο εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά η έφεση του κατά της πρωτόδικης απόφασης, βάσει της οποίας είχε καταδικαστεί σε έξι χρόνια φυλακή με αναστολή για χρέη που αφορούν εργατικές και εργοδοτικές εισφορές στο ΝΑΤ

H τράπεζα Πειραιώς παίρνει τον έλεγχο της ΑΝΕΚ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ελληνική ακτοπλοϊα  η οποία με τα δάνεια και τις ζημιές της να φθάνουν το 1 δισ. ευρώ στηρίζεται εδώ και καιρό στις τράπεζες.

Γ.Ανωμερίτης: "Η συμφωνία με την Cosco συμβάλλει στην αναπτυξιακή διαδικασία και τη μεγέθυνση της λιμενικής βιομηχανίας"




         Σχετικά με την ψήφιση από τη Βουλή της επιχειρηματικής – επενδυτικής Συμφωνίας μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε., μέσω Φιλικού Διακανονισμού, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον ΥΝΑ , Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος

Την Προγραμματική Σύμβαση, που αναβαθμίζει τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος στη Δραπετσώνα υπέγραψε, σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Η ταυτότητα των δεδομένων της Σύμβασης Παραχώρησης ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε. για την κατασκευή της Δυτικής Προβλήτας ΙΙΙ





Με τη Σύμβαση Παραχώρησης (Β΄ Τροποποίηση, μέσω Φιλικού Διακανονισμού) μεταξύ ΟΛΠ Α.Ε. και ΣΕΠ Α.Ε., η οποία αποτελεί μία νέα επιχειρηματική – επενδυτική Συμφωνία ενισχύεται η καθαρά παρούσα αξία και η κερδοφορία του Οργανισμού, του οποίου τα νέα δεδομένα είναι τα ακόλουθα:

Απεργιακές κινητοποιήσεις στον ΟΛΠ λόγω του Φιλικού Διακανονισμού με την Cosco

Η ΟΜΥΛΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η Κυβέρνηση, υποκύπτοντας στις πιέσεις της COSCO, κατέθεσε αιφνιδιαστικά τροπολογία επικύρωσης του «Φιλικού Διακανονισμού» μεταξύ ΟΛΠ και ΣΕΠ (COSCO), με τον οποίο παραχωρείται η δυτική πλευρά του Προβλήτα ΙΙΙ και ταυτόχρονα αναστέλλεται – ουσιαστικά καταργείται – το ελάχιστο εγγυημένο αντάλλαγμα.

WSJ: Οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν $1,8 δισ. σε πλοία μεταφοράς LNG

Οι Έλληνες εφοπλιστές, οι επενδυτικές επιλογές των οποίων παρακολουθούνται “στενά”, φρόντισαν να δαπανήσουν το ποσό ρεκόρ των 1,8 δισ. δολαρίων για την αγορά 11 νέων πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG), όπως αναφέρει δημοσίευμα της “Wall Street Journal”.

Στη Βουλή η τροπολογία για τη σύμβαση ΟΛΠ - Cosco

Στη Βουλή με τη μορφή υπουργικής τροπολογίας κατατέθηκε προς έγκριση η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης εγκαταστάσεων του λιμένα Πειραιώς προς την κινεζική Cosco. Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση της πολυσέλιδης τροπολογίας προβλέπονται μεταξύ άλλων:

16 Δεκ 2014

Ανακάμπτει το αμερικανικό πετρέλαιο στα 56,91 – Διατηρούνται οι πιέσεις για το Brent

Αφού πρώτα άγγιξε νέο χαμηλό 5,5 ετών το αμερικανικό πετρέλαιο (WTI) επιστρέφει και μάλιστα με δυναμικό τρόπο σε ανοδική πορεία και παρά το γεγονός ότι οι αρνητικές ειδήσεις για τον “μαύρο χρυσό” εξακολουθούν να ισχύουν.

Τουριστική αυλαία για το λιμάνι της Κέρκυρας





Έπεσε η τουριστική αυλαία  για το λιμάνι της Κέρκυρας με τον σημερινό κατάπλου  του κρουαζιερόπλοιου  Costa Fascinosa της εταιρείας Costa Crociere. Το κρουαζιερόπλοιο Costa Fascinosa με μήκος 290μ., ολικής χωρητικότητας 113.000 τόνων, με 3.142 επιβάτες και 990 μέλη πληρώματος προσέγγισε τις 08:30 το πρωί στο νησί  με προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης τις 14:00.