18 Δεκ 2014

Θετικές αντιδράσεις για τη μεταρρύθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης

Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί στην Ναυτική Εκπαίδευση ο ΥΝΑ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχουν  θετικό αντίκτυπο στον ναυτιλιακό κόσμο αφού εναρμονίζουν, όπως επισημαίνουν κύκλοι της ναυτιλίας, τη ναυτική εκπαίδευση με τις πραγματικές συνθήκες της ναυτιλιακής αγοράς στελεχών.
Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας,  Μιχάλης Λάμπρος σε επιστολή του προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου αποτυπώνει το θετικό κλίμα που υπάρχει στην Ακτή Μιαούλη:
Αναλυτικά:

«Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,
Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση η ναυτική οικογένεια του Πειραιά υποδέχτηκε τις σημαντικές δηλώσεις σας καθώς επίσης και τις ενέργειές σας για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης της Ναυτικής Εκπαίδευσης ύστερα από έντεκα ολόκληρα χρόνια από την εξαγγελία του τότε Υπουργού υπεύθυνου για τον τομέα της Ναυτιλίας.
Αυτή η πρωτοβουλία σας για την προώθηση και την υπογραφή κανονιστικών διατάξεων που εναρμονίζουν τη ναυτική εκπαίδευση με τις πραγματικές συνθήκες της ναυτιλιακής αγοράς στελεχών είναι ιστορική και σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Η ίδρυση και η λειτουργία των ΝΕΚΕ θα δώσει πράγματι νέα ώθηση στη ναυτική εκπαίδευση και θα λύσει το πρόβλημα της επιμόρφωσης στελεχών ικανών να υπηρετήσουν όχι μόνο στα Ελληνικά και Ελληνόκτητα πλοία, αλλά και σε πλοία που ανήκουν σε διεθνή νηολόγια.
Η ποιότητα των Ελλήνων ναυτικών θα βελτιωθεί σημαντικά ούτως ώστε σε συνδυασμό με τη γνώση και την εμπειρία που τους διακρίνει να αποτελέσουν ικανά στελέχη των ανά τον κόσμο ναυτιλιακών εταιρειών, λύνοντας συγχρόνως το πρόβλημα της απασχόλησης, κάτι που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει βραχνάς για τον Έλληνα ναυτικό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.