15 Δεκ 2014

Aegean Petroleum: Επέκταση στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ


Στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ επεκτείνει τις δραστηριότητές της η Aegean Marine Petroleum. Η εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα εφοδιασμού των πλοίων με καύσιμα και λιπαντικά αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες και στο λιμάνι του Λος Αντζελες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η εταιρεία του Δημήτρη Μελισσανίδη συμφώνησε να αγοράσει έναντι 11 εκατ. δολ. περίπου τις εγκαταστάσεις καυσίμων στο Vopak Terminal του Λος Αντζελες μετά από πλειστηριασμό περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας OW Bunker.

Τα λιμάνι του Λος Αντζελες αποτελεί το μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω του οποίου διακινήθηκαν 14,6 εκατομμύρια TEU το 2013. Αποτελεί κόμβο εμπορίου μεταξύ της Βορείου Αμερικής και της Ασίας.
Σε δηλώσεις του ο Νικόλας Ταβλάριος, πρόεδρος της Aegean Marine Petroleum Network, τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αγορά αυτή είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική της Aegean που αποσκοπεί στο να εισέλθει σε νέες αγορές προκειμένου να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη ζήτηση, με παράλληλη ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους.
Εχοντας παρουσία στο Vopak Terminal στο Λος Αντζελες θα διευρύνουμε σημαντικά την πρόσβαση της Aegean στην αγορά ναυτιλιακών καυσίμων στη Δυτική Ακτή των ΗΠΑ, πρόσθεσε ο πρόεδρος της εταιρείας.
Η εταιρεία αναμένεται να απορροφήσει τις υποδομές που λειτουργούσε η OW Bunker στο Vopak Terminal κατά το πρώτο τρίμηνο του 2015.
Η Aegean Marine Petroleum Network έχει παρουσία σε 27 αγορές σε όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται λιμάνια σε Βανκούβερ, Μόντρεαλ, Μεξικό, Τζαμάικα, Τρινιντάντ και Τομπάγκο, Γιβραλτάρ και αλλού.
Επίσης έχει σημαντική παρουσία στη Βόρεια Ευρώπη, τον Πειραιά, την Πάτρα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Σιγκαπούρη, το Μαρόκο, τον Παναμά, το Χονγκ Κονγκ, την Ανατολική Ακτή κ.λπ. Τέλος, η εταιρεία έχει επίσης συνάψει στρατηγική συμμαχία για να επεκτείνει τη δραστηριότητά της στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.