17 Δεκ 2014

Στη Βουλή η τροπολογία για τη σύμβαση ΟΛΠ - Cosco

Στη Βουλή με τη μορφή υπουργικής τροπολογίας κατατέθηκε προς έγκριση η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης εγκαταστάσεων του λιμένα Πειραιώς προς την κινεζική Cosco. Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση της πολυσέλιδης τροπολογίας προβλέπονται μεταξύ άλλων:

- Καθορίζεται εκ νέου η συνολική παραχωρούμενη έκταση εγκατάστασης του Νέου Σταθμού Εμπορευμάτων.
- Ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την κατασκευή και θέση σε λειτουργία τόσο της Δυτικής Πλευράς του Προβλήτα ΙΙ, όσο και του Νότιου Προβλήτα Πετρελαιοειδών. Ειδικότερα μεταξύ άλλων ορίζεται ότι:
Α) Η ΟΛΠ ΑΕ θα αναθέσει και η ΑΕΑΣ θα αναλάβει το έργο της κατασκευής και θέσης σε λειτουργία του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών υπο τους όρους ειδικής σύμβασης που θα συναφθεί μεταξύ της ΑΕΑΣ και της ΟΛΠ ΑΕ στην οποία θα περιγραφεί αναλυτικά το σχετικό έργο με βάση τεχνική μελέτη που θα εκπονηθεί με μέριμνα του ΑΕΑΣ σύμφωνα με τα οριζόμενα
Β) η ΑΕΑΣ θα βαρύνεται με την καταβολή της δαπάνης της τεχνικής μελέτης, καθώς και της δαπάνης της κατασκευής του Νέου Προβλήτα Πετρελαιοειδών συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων και των Η/Μ εγκαταστάσεων αυτού.
- Ορίζεται ότι τα λιμενικά τέλη και οι χρεώσεις που επιβάλλονται στα πλοία που θα προσεγγίσουν το νέο προβλήτα πετρελαιοειδών θα καθορίζονται από την ΟΛΠ ΑΕ».

Η τροπολογία κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος  που θα ψηφιστεί το ερχόμενο Σάββατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.