18 Δεκ 2014

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές είναι στο Top 100 της Lloyd’s

Δυνατή είναι η παρουσία των Ελλήνων πλοιοκτητών για μια ακόμη χρονιά στο Top 100 των ισχυρότερων παραγόντων στην παγκόσμια ναυτιλία.
Τη λίστα συντάσσει η έντυπη έκδοση της Lloyd’s List και σε αυτή περιλαμβάνονται 13 πλοιοκτήτες και ένα υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος.

Τις πρώτες τρεις θέσεις της λίστας καταλαμβάνουν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τσινπίνγκ, οι επικεφαλής της Maersk Nils, Andersen και Soren Skou, καθώς και ο OPEC.

Ο Γιάννης Αγγελικούσης, αν και καταλαμβάνει  την τέταρτη θέση,  είναι ο κορυφαίος πλοιοκτήτης αφού οι τρεις πρώτοι της λίστας δεν έχουν αυτή  την ίδια ιδιότητα.
Ο  Πέτρος Παππάς (Star Bulk Carriers) βρίσκεται στην 11η θέση, ενώ η Αγγελική Φράγκου (Navios) στην 15η.
Στη 16η θέση βρίσκουμε τον   Γιώργο Οικονόμου (Dryships και Ocean Rig), στην 21η θέση  τον  Πήτερ Λιβανός (Euronav και Gaslog) και στην 25η θέση τον  Γιώργο Προκοπίου (Dynacom και Dynagas).
Στην 48η θέση είναι  o Θεόδωρος Βενιάμης, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών  και συνιδρυτής της Golden Union.
Στην 50η θέση βρίσκεται ο Κωστής Κωνσταντακόπουλος (Costamare), στην 54η θέση ο Νίκος Τσάκος (ΤΕΝ), στην 67η θέση ο Βαγγέλης Μαρινάκης (Capital ShipManagement), στην 81η θέση ο Σίμος Παληός (Diana Shipping), στην 83η ο Πήτερ Γεωργιόπουλος (General Maritime), στην 86η βρίσκεται Γιάννης Πλατσιδάκης ως πρόεδρος της Intercargo και στην 97η θέση ο Δημήτρης Μελισσανίδης (Aegean Group).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.