17 Δεκ 2014

Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης από τον ΥΝΑ , Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος

Την Προγραμματική Σύμβαση, που αναβαθμίζει τη λειτουργία του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Λιμενικού Σώματος στη Δραπετσώνα υπέγραψε, σήμερα, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τη σύμβαση, συνυπογράφουν, επίσης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος και ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, Αρχικελευστής ΛΣ-ΑΛ.ΑΚΤ, Αθανάσιος Τσατσουλής. Η υπογραφή της σύμβασης έλαβε χώρα σήμερα στο πλαίσιο της συνάντησης του κ. Βαρβιτσιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που είναι γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας μπορούν να απολαμβάνουν την κοινωνική αυτή παροχή, ώστε απερίσπαστα να αφοσιωθούν στο έργο τους, υπηρετώντας και το ύψιστο καθήκον της ανατροφής των παιδιών τους. Η συνάντηση είχε ιδιαίτερα παραγωγικό χαρακτήρα και οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που απασχολούν το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος.

Αναλυτικότερα, η σύμβαση αποσκοπεί:

Α) Στην παροχή υπηρεσιών φύλαξης των βρεφών και νηπίων των εργαζομένων στη Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Β) Στην παροχή σωστής διαπαιδαγώγησης, φροντίδας και ψυχαγωγίας νηπίων, βρεφών εργαζομένων στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Γ) Στην προπαρασκευή των παιδιών αυτών για τη φυσική του μετάβαση στο σχολικό περιβάλλον.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι θα παρέχεται ο χώρος από το Δήμο Δραπετσώνας, ενώ περιγράφονται και οι υποχρεώσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που αφορούν τη στελέχωση με το κατάλληλο προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού, την παροχή υπηρεσιών υγιεινής και καθαριότητας, καθώς και την προετοιμασία γευμάτων. Επιπλέον, αναφέρεται ότι η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται στα δύο έτη.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά το τέλος της συνάντησης και την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης δήλωσε:

«Βρισκόμαστε σε διαρκή διάλογο με τις συνδικαλιστικές ενώσεις, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άντρες και οι γυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα. Είχα την ευκαιρία πριν από ένα μήνα να επισκεφθώ τον Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Δραπετσώνα, που πραγματικά ανακουφίζει τους γονείς των παιδιών και να δω την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εκεί. Όπως είχα δεσμευτεί, υπογράφεται σήμερα η προγραμματική σύμβαση που διασφαλίζει τη λειτουργία του Σταθμού.

Σε μία περίοδο κρίσης, είναι παρά πολύ σημαντική η οποιαδήποτε κοινωνική υπηρεσία. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε όσα περισσότερα στελέχη μπορούμε και σε αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε. Για πρώτη φορά, άλλωστε, έχουμε εντάξει το Λιμενικό Σώμα σε τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε τα χρήματα σήμερα που πήγαιναν σε άλλους σκοπούς, να μπορούν να εξοικονομηθούν για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες παροχές για το προσωπικό. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί».

Από την πλευρά του, τέλος, ο Πρόεδρος Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής, Πειραιά και Νήσων, Αρχικελευστής, Αθανάσιος Τσατσουλής, δήλωσε:

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους της Ένωσής μας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, που επιδεικνύει ευαισθησία στα θέματα αυτά και είναι πολύτιμος σύμμαχος μας. Με την καθοριστική του παρέμβαση επιλύονται ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.

Ένα από τα σημαντικότερα ήταν αυτό του Βρεφονηπιακού Σταθμού, το οποίο είναι καίριο για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Χάρη στο προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε για το θέμα, υπογράφηκε η σύμβαση με το Δήμο Δραπετσώνας-Κερατσινίου. Επίσης ο κύριος Υπουργός έχει δρομολογήσει την Κ.Υ.Α η οποία επιλύει οριστικά το θέμα του αναγκαίου νομικού πλαισίου για την εύρυθμη λειτουργία του παιδικού σταθμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.