31 Ιουλ 2015

Επαναδρομολόγηση της ιστορικής ακτοπλοϊκής σύνδεσης Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα - ύστερα από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) - ικανοποιείται - εν μέρει τουλάχιστον - το διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Κεφαλλονιάς & της Ιθάκης και αποκαθίσταται - σε αυτή τη φάση μέχρι 31/10/2015 - η ιστορική ακτοπλοϊκή σύνδεση Πάτρας – Σάμης – Ιθάκης,

Συνεχίζουν με καλές εμφανίσεις οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO



Καλή εμφάνιση εξακολουθούν να πραγματοποιούν ο Λ. Τσορτανίδης και η Α. Δίβαρη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Λετονία. Και οι δύο ιστιοπλόοι είναι 5οι στην κατηγορία τους και έχουν τα περιθώρια να ανέβουν ακόμα πιο ψηλά.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 5η Ημέρα

Με το μάτι στραμμένο στα μετάλλια, πλέον, οι ιστιοδρόμοι αγωνίστηκαν με σθένος και την 5η ημέρα, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας νέων κλάσης 470, που φιλοξενείται από τον Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης με έδρα το Δήμο Καλαμαριάς στην ανατολική ακτή της πόλης. Ο ‘Ομιλος εδώ και πολλά χρόνια φιλοξενεί παγκόσμιες αθλητικές διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Από Ελληνες το 30% του τζίρου της αγοράς των μεταχειρισμένων

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr
Το 30% του τζίρου στις αγορές πλοίων από τη second hand αγορά έχουν πραγματοποιήσει φέτος οι Ελληνες εφοπλιστές.

Αυλαία με ρεκόρ για το Volvo Ocean Race 2014-15

Με θρίαμβο της ιστιοπλοϊκής ομάδας Abu Dhabi Ocean Racing ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν εννέα μήνες ο ιστιοπλοϊκός μαραθώνιος του Volvo Ocean Race 2014-15, με τα σκάφη να τερματίζουν στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας!

30 Ιουλ 2015

Η κυβέρνηση Τσίπρα στηρίζει την ελληνική ναυτιλία και τις ναυτιλιακές εταιρείες




Την πλήρη στήριξη στην ελληνική ναυτιλία και στις ναυτιλιακές εταιρείες με έδρα την Ελλάδα διατράνωσε η κυβέρνηση μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ του προέδρου  Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη και και του Αντιπροέδρου  Μιχάλη Χανδρή, με τον Υπουργό Οικονομία, Υποδομών, Ναυτιλία και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη,  και τους  Αναπληρωτές Υπουργούς Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα και Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδης.

Συνάντηση Σταθάκη-Δρίτσα με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τη φορολογία

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρο Βενιάμη και Μιχάλη Χανδρή, είχαν σήμερα ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, οι Αναπληρωτές Υπουργοί Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας και Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας Γιάννης Θεοτοκάς.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το  υπουργείο Οικονομίας αναφέρονται τα εξής:

ΟΛΠ: Ένα σημαντικό έργο κρουαζιέρας παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης

Ένα σημαντικό έργο κρουαζιέρας παίρνει το δρόμο της ολοκλήρωσης με χρηματοδότηση από  το ΕΣΠΑ.

Δύο επιβατηγά πλοία συγκρούστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά



Δύο επιβατηγά πλοία συγκρούστηκαν στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα του απόπλου, σήμερα το απόγευμα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών  λόγω της μικρής ταχύτητας που είχαν αναπτύξει. Προκλήθηκαν  υλικές ζημιές και απαγορεύτηκε ο απόπλους τους. Πρόκειται  για το  Champion Jet 1 στο οποίο επέβαιναν  307  άτομα με προορισμό Σίφνο-Μήλο-Ίο-Σαντορίνη και το  Flying Dolphin «ATHINA»  που εκτελούσε το δρομολόγιο   Αίγινα-Αγκίστρι .

H δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών



H δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών για την εβδοµάδα που πέρασε έχει ως εξής: Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Ναυλαγορά: Συγκρατημένη αισιοδοξία ενόψει Αυγούστου





Πάνω από τις 1.000 µονάδες παραμένει ο δείκτης της ναυλαγοράς ξηρού φορτίου με τα ον Ιούλιο να «εκπνέει». Το ερώτημα είναι εάν τον Αύγουστο θα διορθώσει όπως γίνεται  τέτοια εποχή κάθε χρόνο ή θα κρατηθεί σταθερά πάνω από το ψυχολογικό  όριο  που βρίσκεται σήμερα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 4η Ημέρα

Τέταρτη ημέρα των αγώνων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων. Μια καθυστερημένη έναρξη σήμερα για τους 204 ιστιοπλόους, τους έδωσε την ευκαιρία να επισκεφθούν την εντυπωσιακή πόλη της Θεσσαλονίκης και τον ιστορικό Λευκό Πύργο, που δεσπόζει στην παραλία.

Στην 5η θεση ανέβηκε ο Λ.Τσορτανίδης στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO



Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Λετονία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO. Μέχρι τώρα την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς  πραγματοποιεί στην κατηγορία U 15 αγοριών ο Λ.Τσορτανίδης , ο οποίος μετά και την 5η κούρσα ανέβηκε στην 5η θέση  της γενικής βαθμολογίας με  28 βαθμούς  και σε σύνολο 77 σκαφών .

Έκπτωση 20% στα απογευματινά δρομολόγια του Speedrunner 4

Έκπτωση 20% προσφέρει η Aegean Speed Lines σε όλα τα απογευματινά δρομολόγια του SPEEDRUNNER 4 από Πειραιά προς Σέριφο, Σίφνο και Μήλο.

Εκπτώσεις 30% προσφέρει η Cosco για την αποθήκευση


Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr
Από την έντυπη έκδοση
Γρηγορότερα αντανακλαστικά από τον ΟΛΠ επέδειξε η Cosco, η οποία χθες πήρε την πρωτοβουλία και ενημέρωσε τους πελάτες της πρώτη ότι προτίθεται να χορηγήσει εκπτώσεις ύψους 30% για τις χρεώσεις αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι.

29 Ιουλ 2015

Θ.Δρίτσας: Ετοιμάζεται νέα σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ



Νέα σύμβαση παραχώρησης  του ΟΛΠ βρίσκεται στα σκαριά. Αυτό επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Τουρισμού, Θοδοωρής Δρίτσας μιλώντας στη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά.
 «Η παλιά σύμβαση παραχώρησης του δημοσίου προς τον ΟΛΠ δεν μπορεί να έχει εφαρμογή. Μια νέα σύμβαση παραχώρησης προετοιμάζεται, για να επικυρωθεί και για να γίνει και νόμος του κράτους» τόνισε ο υπουργός και προσέθεσε:

Πειραιάς: Το μετάλλιο της πόλης στον υπουργό Ναυτιλίας Θ.Δρίτσα




Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, τίμησε τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρή Δρίτσα για την πολυετή προσφορά του από τη θέση του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Το Λιμάνι της Αγωνίας»  και του δημοτικού συμβούλου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργος Δαβάκης, τιμώντας τη συνεισφορά του στα αυτοδιοίκητα κοινά του Πειραιά, απένειμαν στον κ. Δρίτσα το μετάλλιο της πόλης.

Δεν διαπιστώθηκαν υπερτιμολογήσεις στα κυλικεία των πλοίων της ακτοπλοίας



Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται στην αγορά από το Τμήμα Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Πειραιά, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ιδιαίτερα μετά την εφαρμογή των νέων συντελεστών του ΦΠΑ, στις 20 Ιουλίου.
Μετά από ελέγχους, που έγιναν, σε διάστημα μιας εβδομάδας, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα καταστημάτων εστίασης της περιοχής αλλά και σε πλοία της ακτοπλοίας διαπιστώθηκε ότι:
- στα κυλικεία πλοίων της ακτοπλοΐας, όπου δεν διαπιστώθηκαν υπερβάσεις στις τιμές των προϊόντων, που είναι σε διατίμηση ενώ υπήρχε επάρκειά τους για το προγραμματισμένο δρομολόγιο.

Πρώτος στην Παγκόσμια Κατάταξη ο Κοκκαλάνης στο νο 3 οι Μάντης-Καγιαλής

Σταθερά στην 1η θέση της παγκόσμιας κατάταξης στην κατηγορία RSX ανδρών βρίσκεται ο Βύρωνας Κοκκαλάνης . Σύμφωνα με ανακοίνωση της ISAF ο Έλληνας πρωταθλητής φιγουράρει στην κορυφή του ranking list και , μάλιστα, με διαφορά από τον 2ο .

Έπεσε η «αυλαία» του «52ου Ράλλυ Αιγαίου»



Στους πανέμορφους κήπους της Ναυτικής Διοίκησης Αιγαίου, μπροστά από τη στήλη του Θεμιστοκλέους, έπεσε η αυλαία του «52ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Στην καθιερωμένη τελετή απονομής των επάθλων του ιστορικού θεσμού παραβρέθηκαν όλοι οι ιστιοπλόοι του αγώνα είτε για να παραλάβουν τα τρόπαιά τους είτε για να χειροκροτήσουν τους νικητές.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 3η Ημέρα

Ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο η 1η ημέρα της σειράς των τελικών αγώνων για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 που φιλοξενεί η πανέμορφη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή 102 εκ, των διεθνών προδιαγραφών, νέων σε 470 ομάδες. 

Η Ελλάδα εξασφαλίζει τον ενεργειακό εφοδιασμό ΗΠΑ και Κίνας!!!



Για να γίνει αντιληπτός ο ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας στην παγκόσμια οικονομία η ΕΕΕ σε μελέτη της αναφέρει στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ελληνικών συμφερόντων πλοία εξασφαλίζουν  των ενεργειακό εφοδιασμό των ΗΠΑ και της Κίνας!
Αναλυτικά:

28 Ιουλ 2015

Ακτοπλοϊα: Οι εταιρείες μείωσαν τα τραπεζικά τους δάνεια κατά 2,7% κάτω από το 1 δισ.ευρώ




Αγώνα επιβίωσης δίνει ο κλάδος της ελληνικής  ακτοπλοίας εν μέσω πρωτόγνωρων οικονομικών κλυδωνισμών της οικονομίας.  Ο κεφαλαιακός έλεγχος που επιβλήθηκε στις τράπεζες  έχει  επιφέρει μείωση του μεταφορικού έργου αφού κυρίως  οι Έλληνες  αποφεύγουν να ταξιδέψουν. Και σαν μην έφθασε αυτό  ήρθε και η αύξηση του ΦΠΑ στα εισιτήρια να ολοκληρώσει την εικόνα.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 Νέων - 2η Ημέρα

Αν και ο άνεμος άργησε να εμφανιστεί και υπήρξε αναβολή αγώνων για περίπου τέσσερις ώρες τα αποτελέσματα αποζημίωσαν, αθλητές, κριτική επιτροπή και φίλους του αθλήματος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας κλάσης 470 νέων, που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Celestyal Cruises: Προσφέρει στους Έλληνες «ειδυλλιακές» διακοπές σε μισή τιμή

Κόντρα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, η Celestyal Cruises προσφέρει έκπτωση 50% στο δεύτερο άτομο για κρουαζιέρες στο «Ειδυλλιακό Αιγαίο»

Η Celestyal Cruises με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης και κατανοώντας τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, δίνει τη δυνατότητα στους  Έλληνες να ξεφύγουν από την καθημερινότητα και να κάνουν τις φετινές διακοπές τους σε πολύ προνομιακή και συμφέρουσα τιμή.

Ιστιοπλοϊα: Προηγείται ο Χ.Κόγιας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO

Εντυπωσιακά ξεκίνησε ο Χ.Κόγιας  το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα TECHNO που διεξάγεται στην Λετονία . Στις δύο πρώτες κούρσες της κατηγορίας U 15 ο Έλληνας  ιστιοπλόος τερμάτισε 1 και 2 αντίστοιχα και με  3 βαθμούς ποινής είναι 1ος σε σύνολο 77 σκαφών .

Θ. Βενιάμης: «Να ξεκαθαρίσει ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση στηρίζει τη ναυτιλία»

Η θολή πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην ελληνική ναυτιλία έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα ανασφάλειας στην ναυτιλιακή κοινότητα η οποία πιστεύει ότι ετοιμάζεται φοροεπιδρομή, πέρα από κάθε όριο, υπό τις προσταγές της γερμανοκρατούμενης οικονομικά Ευρώπης, η οποία θα πλήξει την ανταγωνιστικότητα της γαλανόλευκης βιομηχανίας που κυριαρχεί παγκοσμίως.

Το κρουαζιερόπλοιο “Salamis Filoxenia” με 596 επιβάτες στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης



Το κρουαζιερόπλοιο “Salamis Filoxenia” προερχόμενο από τη Σκιάθο καταπλέει μεθαύριο, Πέμπτη 30 Ιουλίου, στις 10:00, στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Θαλάσσιος Τουρισμός: Αθέμιτος ανταγωνισμός με παράνομες ναυλώσεις






Την μεγαλύτερη κρίση της τελευταίας δεκαετίας διέρχεται ο  θαλάσσιος τουρισμός. Οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, οι οποίες διήρκησαν πέντε μήνες, το θρίλερ που ακολούθησε  από τις αρχές του καλοκαιριού και ο φόβος ενός Grexit υπονόμευσαν τον κλάδο  ο οποίος ήταν ήδη εύθραυστος και προσπαθούσε να βρει το βηματισμό του. «Τα καρφιά στο φέρετρο» ήρθε να βάλει η απόφαση  για αύξηση του ΦΠΑ στο 23%.

Ιστιοπλοϊκές ναυμαχίες στο πλαίσιο του ευ αγωνίζεσθαι στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου»



Η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι και η αγάπη για τη θάλασσα κυλούν μέσα στο αίμα τον ιστιοπλόων μας. Όταν το σκάφος «BulletEncode» ολοκλήρωσε τον αγώνα του στον «52ο Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, ο κυβερνήτης Δημήτρης Δεληγιάννης άνοιξε το κινητό του και το πρώτο μήνυμα το οποίο έλαβε ήταν από τον βασικό αντίπαλό του, τον Περικλή Λιβά, συγκυβερνήτη του σκάφους «Optimum3 Aspida Saxo Bank».

27 Ιουλ 2015

Οι ναυτιλιακές εταιρείες μπορούν να πραγματοποιούν αναλήψεις μετρητών έως 50.000 ευρώ την ημέρα

Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών πλέον:
-Οι εγκρίσεις εισροών-εκροών κεφαλαίων από το εξωτερικό και ανάληψης μετρητών δίδονται από τις τράπεζες. Συγκεκριμένες αποφάσεις αναμένονται από τις διοικήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων
-Επιτρέπεται η μεταφορά χαρτονομισμάτων σε ευρώ ή σε ξένο νόμισμα έως 2.000 ευρώ, ανά φυσικό πρόσωπο και ανά ταξίδι στο εξωτερικό. Από τον συγκεκριμένο περιορισμό εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.

Ιστιοπλοϊα: Αργυρό μετάλλιο για τους Άγγελο Αρβανίτη – Θεοφάνη Κανακάρη στο παγκόσμιο 420 της Ιαπωνίας



Αργυρό μετάλλιο για τους Άγγελο Αρβανίτη – Θεοφάνη Κανακάρη (ΝΟΤΚ) στην κατηγορία U 17 στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ πρωτάθλημα 420 της Ιαπωνίας μετά από 10 ιστιοδρομίες και σε σύνολο 33 σκαφών.

Πέντε παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια για τους Έλληνες ιστιοπλόους


H Aριάδνη Σπανάκη και ο Αιμίλιος Μόνος
Πέντε μετάλλια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ο απολογισμός  των Ελλήνων ιστιοπλόων στις μεγάλες διεθνείς οργανώσεις που έλαβαν μέρος . Συγκεκριμένα κατακτήσαμε ένα χρυσό , δύο αργυρά  και ένα χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ  της Αγγλίας και ένα αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  420 της Ιαπωνίας .

Επιστρέφει στα δρομολόγια το Flying Cat 4




Επιστρέφει από αύριο Τρίτη 28 Ιουλίου  στα δρομολόγια το Flying Cat 4 μετά την προσάραξη την Κυριακή στην Τήνο.

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία  οι εργασίες επιθεώρησης του πλοίου μας Flying Cat 4 ολοκληρώθηκαν.

To 52ο Ράλλυ Αιγαίου κατέκτησε η ομάδα του «Bullet – Encode» με κυβερνήτες τους Δ. Δεληγιάννη και Σίμο Καμπουρίδη



Η μεθοδική δουλειά και η υπομονή νίκησαν στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου»

Οι καλύτεροι Έλληνες ιστιοπλόοι συμμετείχαν στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου». Και τα αποτελέσματα το επιβεβαίωσαν... Στον ιστορικό αγώνα, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, χρειάστηκε να περάσουν περισσότερες από 24 ώρες από την εκκίνηση, μέχρι να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα διότι πολλά σκάφη συναγωνίζονταν… πλώρη με πλώρη για μία καλύτερη θέση στις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της διοργάνωσης ή και στην γενική κατάταξη.   

Η ομίχλη «έσπρωξε» καταμαράν με 253 επιβαίνοντες στα βράχια

Όλοι καλά στην υγεία τους - Δεν υπήρξε εισροή υδάτων

Σε αβαθή νερά έξω από το λιμάνι της Τήνου προσάραξε, την Κυριακή,  το επιβατηγό ταχύπλοο σκάφος «FLYING CAT 4» με 239 επιβάτες και 14 άτομα πλήρωμα, λόγω ομίχλης, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει εισροή υδάτων.

26 Ιουλ 2015

Ανύπαρκτη η αγορά των διαλύσεων

Ανύπαρκτη ήτανε η αγορά για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα με τις τιμές να έχουν διορθώσει
περαιτέρω, έχοντας σαν αποτέλεσμα η προσφορά πλοίων να είναι ουσιαστικά μηδενική δεδομένης
φυσικά και της ανοδικής πορείας της ναυλαγοράς το τελευταίο διάστημα. Όπως όλα δείχνουν, το
υπόλοιπο του Ιουλίου και τον Αύγουστο η αγορά θα συνεχίσει να κινείται σε αυτά τα χαμηλά
επίπεδα και όλοι πια αναμένουν το τελευταίο τρίμηνο όπου εικάζεται ότι θα επιστρέψει πάλι σε
ανταγωνιστικά επίπεδα.

Στον ναό του Ποσειδώνα θα ολοκληρωθεί το 52ο Ράλλυ Αιγαίου





Mε χαμηλής έντασης νότιους ανέμους άνοιξαν σήμερα το πρωί πανιά τα ιστιοφόρα που παίρνουν μέρος στο 52ο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Τα 35 ιστιοπλοϊκά με τους 350 αθλητές και αθλήτριες πήραν εκκίνηση από τον Φαληρικό Όρμο και αναμένεται να φτάσουν στο Σούνιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όπου θα ολοκληρωθούν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της εφετινής διοργάνωσης.

25 Ιουλ 2015

Τέταρτοι με ισοβαθμία στην 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 οι Βασ. Γουργιώτης / Ορ. Μπατσής

Τέταρτοι  με ισοβαθμία στο  Χάλκινο Μετάλλιο  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 420 οι Βασίλης Γουργιώτης / Ορέστης Μπατσής και ο Προπονητής τους ο Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στο 5,4% οι εβδομαδιαίες απώλειες για το πετρέλαιο


Στο 5,4% διαμορφώθηκαν οι απώλειες για την τιμή του πετρελαίου, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του MarketWatch.

Η Poseidon Containers Holding του Γ.Γιουρούκου εισέρχεται στο αμερικανικό χρηματιστήριο




Αίτηση για την εισαγωγή της στην αμερικανική χρηματαγορά υπέβαλε  η Poseidon Containers Holding, συμφερόντων Γιώργου Γιουρούκου, με στόχο  να αντλήσει  250 εκατομμύρια δολάρια από τη δημόσια προσφορά.

24 Ιουλ 2015

Οι κορυφαίοι της ενόργανης, Λ. Πετρούνιας και Β. Μιλλούση στο «52ο Ράλλυ Αιγαίου»




Δύο από τους καλύτερους αθλητές του κόσμου στην ενόργανη γυμναστική θα δώσουν αύριο (11.00) εκκίνηση για τις τελευταίες ιστιοδρομίες του «52ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Ο κορυφαίος γυμναστής της Ευρώπης του 2015, στους κρίκους, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η πρωταθλήτρια στη δοκό ισορροπίας, Βασιλική Μιλλούση θα αφήσουν για λίγο την προετοιμασία για το προσεχές παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα αποκτήσουν την πρώτη τους εμπειρία από ένα διαφορετικό άθλημα.

Ιστιοπλοία: Ο ΙΟΠ ανανέωσε τις συμβάσεις όλων των προπονητών

Ο πρόεδρος του ΙΟΠ, Γιάννης Παπαδημητρίου 
Μετά την εισήγηση του εφόρου αθλητισμού κ. Γιάννη Βογιατζή στην τελευταία, για αυτή την αγωνιστική περίοδο συνεδρίαση του ΔΣ του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και με ομόφωνη απόφαση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανανεώθηκαν  οι συμβάσεις των προπονητών του για την επόμενη αγωνιστική περίοδο σε όλες τις κατηγορίες.

Μέτρια η δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών πλοίων

Μέτρια  η δραστηριότητα στον τοµέα των αγοραπωλησιών για την εβδοµάδα που πέρασε: Στα πλοία ξηρού φορτίου γίνανε οι ακόλουθες πράξεις:

Ξένα fund επενδύουν μακροπρόθεσμα σε ελληνικές ναυτιλιακές

Του Αντώνη Τσιμπλάκη
atsimp@naftemporiki.gr
Ψηλά κρατάει το γόητρο της χώρας σε επιχειρηματικό επίπεδο ο ελληνικός εφοπλισμός, ο οποίος λαμβάνει κατ' επανάληψη ψήφο εμπιστοσύνης από τις αγορές.
Σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία είναι υπό ασφυκτική πίεση, οι γνωστοί ανά την υφήλιο «Greeks», οι Ελληνες πλοιοκτήτες δηλαδή, εξακολουθούν να προκαλούν το αμείωτο ενδιαφέρον των επενδυτών. Τελευταίο παράδειγμα η Poseidon Containers Holding, συμφερόντων Γιώργου Γιουρούκου, που από την Ελλάδα έβαλε πλώρη να κατακτήσει τις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης.

Ιστιοπλοία: Χρυσό ο Μόνος και αργυρό η Σπανάκη στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα optimist






Διέπρεψαν οι φερέλπιδες  Έλληνες ιστιοπλόοι στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα optimist που διεξήχθη στην Ουάλια.   

23 Ιουλ 2015

Με καταστροφή απειλούνται οι εισαγωγείς – 10.000 κοντέινερ “εγκλωβισμένα” στα λιμάνια

Εισαγωγείς στα πρόθυρα κατάρρευσης. Τα capital controls όχι μόνο τους έχει “δέσει τα χέρια” μη μπορώντας να κάνουν εισαγωγές, αλλά υποχρεώνονται να πληρώνουν και υπέρογκα ποσά για την παραμονή και φύλαξη εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες των λιμανιών αφού δεν μπορούν να προχωρήσουν στον εκτελωνισμό. Κάποιοι κινδυνεύουν να χάσουν και μέρος των εμπορευμάτων τους από αλλοίωση.

ΟΛΘ: Συνάντηση της διοίκησης με Γερμανούς αξιωματούχους



           
Συνάντηση με τον Γερμανό βουλευτή του SPDFrank Schwabe και τον γενικό πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, Ingo von Voss, είχαν σήμερα ο πρόεδρος του Δ.Σ., Γιάννης Παντής και ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Δημήτρης Μακρής, στο κτίριο διοίκησης του Οργανισμού.

Ιστιοπλοϊα: Στα μετάλλια τα ελληνόπουλα στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα optimist

Μετάλλιο διεκδικεί η Α.Π.Σπανάκη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Οπτιμιστ της Αγγλίας . Μετά και την 9η ιστιοδρομία η Ελληνίδα ιστιοπλόος ανέβηκε στην 2η θέση της γενικής βαθμολογίας με 45 β  σε σύνολο 49 σκαφών που αποτελούν το χρυσό στολίσκο . Οι καλύτερες κούρσες της ήταν μία πρώτη θέση , δύο δεύτερες και μία τρίτη . Η Α.Νικολάκη είναι 40η με 172 β και στον αργυρό στολίσκο η Γ.Καλαϊτζογλίδου είναι 11η με 182 β σε 46 σκάφη . 

O ΠΟΙΑΘ εκπαιδεύει 46 χρόνια τους Έλληνες στην ιστιοπλοΐα



Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εκκίνηση των τελευταίων ιστιοδρομιών του «52ου Ράλλυ Αιγαίου». Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης και βοήθησε για να έρθουν κοντά στο άθλημα χιλιάδες Έλληνες. Παράλληλα με την προβολή του αθλήματος μέσω των μεγάλων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων ο ΠΟΙΑΘ φροντίζει για την εκπαίδευση νέων ιστιοπλόων. Τα τελευταία χρόνια από της σχολές του Ομίλου έχουν αναδειχθεί περισσότεροι από 32.000 ιστιοπλόοι.