27 Ιουλ 2015

Πέντε παγκόσμια και ευρωπαϊκά μετάλλια για τους Έλληνες ιστιοπλόους


H Aριάδνη Σπανάκη και ο Αιμίλιος Μόνος
Πέντε μετάλλια σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο ήταν ο απολογισμός  των Ελλήνων ιστιοπλόων στις μεγάλες διεθνείς οργανώσεις που έλαβαν μέρος . Συγκεκριμένα κατακτήσαμε ένα χρυσό , δύο αργυρά  και ένα χάλκινο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Όπτιμιστ  της Αγγλίας και ένα αργυρό στο παγκόσμιο πρωτάθλημα  420 της Ιαπωνίας .

Αναλυτικά στα Όπτιμιστ ο Αιμίλιος Μόνος τερμάτισε 1ος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  και 3ος στο open  μετά από 10 ιστιοδρομίες  και σε σύνολο 53 σκαφών στο χρυσό στολίσκο .
Στην ίδια διοργάνωση η Αριάδνη Σπανάκη κατέλαβε την 2η θέση και στο ευρωπαϊκό και στο open σε σύνολο 49 σκαφών του χρυσού στολίσκου .

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα 420 της Ιαπωνίας μετά από 10 ιστιοδρομίες οι Α.Αρβανίτης – Θ.Κανακάρης στην κατηγορία U 17 και σε σύνολο 33 σκαφών τερμάτισαν 2οι .
Στους άνδρες οι Β.Γουργιώτης –Ε.Ο.Μπατσής συγκέντρωσαν 94 βαθμούς , όσους και το τρίτο σκάφος από το Χόνγκ Κόνγκ , όμως κατέλαβαν την 4η θέση . Οι Ν.Μπριλάκης –Γ.Καραδήμας τερμάτισαν 12οι και οι Π.Μαμουνής – Δ.Τάσσιος 56οι .

Στις γυναίκες και σε σύνολο 37 σκαφών οι Α.Γκαρή-Β.Πατεράκη τερμάτισαν 34ες .
Στα Όπτιμιστ εκτός από τον Μόνο πολύ καλά πήγε και ο Χ.Ι.Μουζάκης , ο οποίος κατετάγη 6ος στην Ευρώπη και 9ος στο open . Ο Ν.Γκιώνης ήταν 44ος στον αργυρό στολίσκο των 53 σκαφών , ενώ στον χάλκινο των 47 σκαφών ο Κ.Γερούδης τερμάτισε 1ος και ο Β.Παππάς 7ος σε 47 σκάφη .

Στα κορίτσια η Α.Νικολάκη ήταν 37η και στον αργυρό στολίσκο των 43 σκαφών η Γ.Καλαϊτζογλίδου ήρθε 12η .

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ LASER 4,7

Εξαιρετική εμφάνιση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα laser 4,7 της Πολωνίας έκαναν δύο αθλητές μας . Μετά από 12 ιστιοδρομίες  ο Δ.Παπαδημητρίου τερμάτισε 4ος και ο Π.Κυρπόγλου 11ος  σε σύνολο 54 σκαφών του χρυσού στολίσκου . Ο Ι.Μπουγιούρης ήρθε 4ος και ο Ι.Γεωργάκης 48ος .
Στα κορίτσια η Χ.Αθανασοπούλου τερμάτισε  10η και η Δ.Μάμαλη 25η σε 66 σκάφη .

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ LASER STANDARD ΚΑΙ RADIAL

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα laser standard και radial της Δανίας μετά από 12 κούρσες ο Χ.Μαυρογεώργης τερμάτισε 49ος σε 50 σκάφη του χρυσού στολίσκου και ο Γ.Μαστραντωνάκης 33ος στον αργυρό στολίσκο των 52 σκαφών .
Στις γυναίκες  η Α.Φακίδη ήταν 13η ,η Β.Καραχάλιου 20η και η Α.Ρέκκα 45η στα 49 σκάφη του αργυρού στολίσκου .

ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ LASER RADIAL ΕΦΗΒΩΝ –ΝΕΑΝΙΔΩΝ

Τέλος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα  laser radial εφήβων – νεανίδων που ολοκληρώθηκε στην Πορτογαλία  στους έφηβους ο Κ.Χουσιάδας τερμάτισε 13ος στο χρυσό στολίσκο των 46 σκαφών που έτρεξαν 12 ιστιοδρομίες . Στον αργυρό στολίσκο ο Γ.Καραδήμας τερμάτισε 29ος σε 46 σκάφη και στις νεάνιδες η Α.Προβελεγγίου 7η στον αργυρό στολίσκο των 41 σκαφών .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.