20 Ιουλ 2015

Ιστιοπλοϊα: Δημ. Δεληγιάννης: « Η μάχη για το τρόπαιο θα κριθεί στα τελευταία μίλια »



 Με την καθιερωμένη συνάντηση των ιστιοπλόων «έκλεισε» χθες το βράδυ ο πρώτος κύκλος του «52ου Ράλλυ Αιγαίου», που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Κυβερνήτες, πληρώματα αλλά και οι φίλοι του αθλήματος είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν τις δύσκολες στιγμές της πρώτης φάσης του αγώνα καθώς οι δυνατοί άνεμοι κυριάρχησαν στις κούρσες αλλά και να προετοιμαστούν για τη συνέχεια του αγώνα.
Ο 6ος Ολυμπιονίκης του Μόντρεαλ και κυβερνήτης του «BulletEncode, Δημήτρης Δεληγιάννης, που προηγείται στα ORC PERFORMANCE, αρνήθηκε για ακόμη μία φορά τον τίτλο του φαβορί:
«Υπάρχουν σκάφη που δεν έχουν δείξει ακόμη τα… δόντια τους. Περιμένουμε τις επόμενες κούρσες αλλά φοβάμαι ότι ο καιρός δεν θα μας βοηθήσει γιατί θα έχουμε λίγο αέρα. Το φετινό Ράλλυ Αιγαίου, όπως και πολλά από τα προηγούμενα, είναι μία μάχη που θα κριθεί την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο ιστιοπλόος.  
Στα ORCi R/C προηγείται το «Sorocos» του Πολεμικού Ναυτικού. «Ο αγώνας είχε αυξημένο βαθμό δυσκολίας σε σχέση με τους προηγούμενους. Αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα, χάσαμε ένα μπαλόνι και στα όρτσα φάγαμε πολύ… ξύλο. Ένα σκάφος και ένα πλήρωμα έφτασαν τα όρια τους, τα δοκίμασαν και ανταπεξήλθαν», δήλωσε ο πλωτάρχης Δημήτρης Σουβαλτζής.   





Στην γενική κατάταξη των IRC προηγείται η Βιργινία Εθνοπούλου  (Dragon). Η έμπειρη ιστιοπλόος θεώρησε δοκιμασία τις πρώτες κούρσες του «52ου Ράλλυ Αιγαίου». «Έχω τρέξει σε τόσα πολλά Ράλλυ Αιγαίου, που έχω χάσει το λογαριασμό. Δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας αλλά όλα πήγαν καλά. Συνεχίζουμε για τις επόμενες ιστιοδρομίες», τόνισε η πρωταθλήτρια.

Το «52ο Ράλλυ Αιγαίου» θα συνεχιστεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο (25-26/7). Χορηγός και της φετινής διοργάνωσης είναι τα παγωτά ΕΒΓΑ που δροσίζουν τα πληρώματα, ενώ την τηλεοπτική εικόνα έχει αναλάβει να μεταφέρει η NOVASPORTS. Οι φίλοι του αθλήματος έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν όμορφες εικόνες με συναρπαστικές ιστιοδρομίας και από το site www.aegeanrally.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.