26 Ιουλ 2015

Στον ναό του Ποσειδώνα θα ολοκληρωθεί το 52ο Ράλλυ Αιγαίου





Mε χαμηλής έντασης νότιους ανέμους άνοιξαν σήμερα το πρωί πανιά τα ιστιοφόρα που παίρνουν μέρος στο 52ο Ράλλυ Αιγαίου, το οποίο διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης. Τα 35 ιστιοπλοϊκά με τους 350 αθλητές και αθλήτριες πήραν εκκίνηση από τον Φαληρικό Όρμο και αναμένεται να φτάσουν στο Σούνιο τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όπου θα ολοκληρωθούν οι δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της εφετινής διοργάνωσης.

Το σήμα για να γεμίσει με πολύχρωμα πανιά η θάλασσα το έδωσαν δύο από τους κορυφαίους γυμναστές του κόσμου, ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Βασιλική Μιλλούση. «Πρόκειται για κάτι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με το δικό μας άθλημα. Η εκκίνηση των σκαφών ήταν εντυπωσιακή. Χαίρομαι που υπάρχουν διοργανώσεις στη χώρα μας, οι οποίες διαρκούν πάνω από μισό αιώνα και θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όσους στηρίζουν τέτοιες προσπάθειες», δήλωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους, Λευτέρης Πατρούνιας ενώ η «βασίλισσα της δοκού ισορροπίας», Βασιλική Μιλλούση, πρόσθεσε: «Ήταν μια ωραία εμπειρία. Έμαθα πολλά πράγματα για ένα άθλημα που δεν ήξερα. Είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας. Μου αρέσει η θάλασσα και θα ήθελα να βρίσκομαι, όπως οι ιστιοπλόοι, περισσότερες ώρες κοντά σε αυτήν. Προς το παρόν μπορώ να είμαι μόνο στο γυμναστήριο γιατί πρέπει να προετοιμαστούμε για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Φθινοπώρου, από το οποίο θα κριθούν οι προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Τα 35 σκάφη με τους 350 κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες της ανοικτής θάλασσας αλλά και του τριγώνου αφού περάσουν από τις πανέμορφες παραλίες της Ανατολικής Αττικής, θα έχουν σημείο στροφής τη βραχονησίδα Πιπέρι και ύστερα από, συνολικά, 94 ναυτικά μίλια θα τερματίσουν μπροστά από το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.